Geen ziekenhuisopnamen en doden meer vanwege corona in Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen

Haarlem

De afgelopen twee weken zijn er in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen geen mensen meer in ziekenhuizen opgenomen vanwege corona. Ook overleden er geen inwoners aan de ziekte. Dat heeft het RIVM dinsdag bekendgemaakt.

Er hebben zich in de periode van 1 tot en met 14 juli in Haarlem wel mensen gemeld bij de GGD die het virus onder de leden bleken te hebben. In Haarlem waren dat er zes, Haarlemmermeer twaalf, in Heemstede zijn er vijf nieuwe besmettingsgevallen geconstateerd. In Zandvoort, Velsen en Hillegom een, in Bloemendaal nul.

Landelijk gezien hebben zich afgelopen week 534 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op covid-19. Er zijn zestien patiënten gemeld die vanwege het virus in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn acht personen als overleden gemeld.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. De afgelopen week is het aantal meldingen van COVID-19 besmettingen gestegen met 102 ten opzichte van de week ervoor.

Toen werden er 432 nieuwe besmettingen gemeld. Tussen 1 juni en 12 juli zijn 369.287 testen afgenomen door de GGD’en. Hiervan was 1 procent positief.

In totaal zijn er tot en met 14 juli in Nederland 51.146 covid-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Daarvan is de helft 58 jaar of ouder. Tot nu toe zijn 11.892 mensen opgenomen in het ziekenhuis en 6.135 mensen overleden, van wie helft 69 jaar of ouder is. Van de overleden patiënten was de helft 83 jaar of ouder.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.