Motorrijder vlucht na zware crash in centrum van Haarlem [update]

© Foto’s: Michel van Bergen
1/9
Haarlem

Een motorrijder is maandagavond gevlucht na een zware crash op de Kinderhuisvest in Haarlem. De man werd na een zoekactie in de buurt van het station aangetroffen.

De motorrijder reed omstreeks 21.00 uur op de Kinderhuisvest toen hij ter hoogte van de Nieuwe Gracht de macht over het stuur verloor. De motor raakte een lantaarnpaal, de bestuurder vloog enkele meters door de lucht.

Volgens getuigen zette de bestuurder na de crash zijn motor aan de kant, haalde hij de sleutel uit het contact en ging hij er met de nummerplaat vandoor. Gezien de harde klap, raakte hij mogelijk gewond. Naast de politie kwam daarom ook een ambulance ter plaatse.

© Foto: Michel van Bergen

De politie startte direct een zoekactie. Via Burgernet werd gevraagd uit te kijken naar een man van ongeveer dertig jaar oud met een groen shirt, een lichte spijkerbroek, groene schoenen en een zwarte jas. Mogelijk heeft de motorrijder na het ongeval medische hulp nodig.

Even voor 22.00 uur kwam het bericht dat de bestuurder was aangetroffen bij station Haarlem. De man is opgevangen door ambulancepersoneel en voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

© Foto: Michel van Bergen

De schade aan de motor is groot, ook de lantaarnpaal liep schade op. Een berger heeft de motor opgehaald.

© Foto: Michel van Bergen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.