La Place blijft in Haarlem in Dreefzicht, in Cruquius en Hoofddorp: eigenaar Jumbo ziet de toekomst hier rooskleurig in

La Place blijft in Dreefzicht, de precieze datum dat de vestiging weer opengaat is nog niet bekend.
© Archieffoto
Haarlem

La Place in gebouw Dreefzicht in Haarlem, dat al maanden dicht is, gaat binnen afzienbare tijd weer open.

Maandag werd bekend dat moederbedrijf Jumbo 23 van de 100 filialen van La Place definitief sluit, maar Dreefzicht hoort daar niet bij. Ook de onlangs heropende La Place-restaurants in Cruquius en Hoofddorp blijven open.

Jumbo ziet de toekomst van de vestigingen in Haarlem, Cruquius en Hoofddorp rooskleurig in. Hier wil Jumbo een nieuwe formule lanceren gebaseerd op het uitgangspunt ’Good Food Fast’. ,,Lekker, gezond en vers eten, met nog meer nadruk op snelheid en gemak’’, aldus een woordvoerder.

,,Op basis van die uitgangspunten zijn we op dit moment stapsgewijs onze restaurants aan het heropenen. Voor 23 restaurants zien wij helaas onvoldoende mogelijkheden om het nieuwe concept goed te kunnen uitvoeren. Voor deze vestigingen is een rendabele exploitatie, op basis van de nieuwe formule, een onmogelijke opgave.’’

Voor 23 vestigingen valt het doek. Zo houdt het op voor negen La Places langs de snelweg, onder meer in Zevenaar, Nieuwegein en Leiderdorp.

Jumbo streeft ernaar om gedwongen ontslagen te voorkomen. ,,We willen collega’s zoveel mogelijk te behouden voor ons bedrijf door ze een andere functie binnen Jumbo of La Place aan te bieden.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.