Hoofddorper Rinus van Kalmthout blijft steken op dertiende plek in derde IndyCar-race door mechanische problemen [video]

Elkhart Lake

Hoofddorper Rinus van Kalmthout kende zaterdag op Road America in Winsconsin een bewogen derde race van het IndyCar-seizoen. Van Kalmthout kende mechanisch problemen waardoor hij niet verder kwam dan een dertiende plek.

Na vorige week grote indruk te hebben gemaakt door van startplaats achttien op te klimmen naar de vijfde plaats, viel de dertiende plek enigszins tegen. Van Kalmthout begon veelbelovend met een geslaagde inhaalactie bij voormalig Indy-kampioen Simon Pagenaud. Daarna ging het echter mis voor de 19-jarige coureur. Hij werd door Andretti van de weg gereden.

Van Kalmthout zakte steeds verder weg in het deelnemersveld en bleek problemen te hebben met de brandstofpomp. Deze haperde en dat had als gevolg dat Van Kalmthout niet de maximale snelheid uit zijn auto kan halen.

Ook moest de rookie een lange pitstop moest houden. Dit zorgde ervoor dat hij niet zijn stempel op de race kon drukken zoals een week eerder. Nadat de problemen waren opgelost, klom Van Kalmthout een aantal plaatsen en eindigde race op plaats dertien.

De race werd gewonnen door de oppermachtige Scott Dixon, het was zijn derde overwinning in drie races dit seizoen. Op zondag komen de coureurs wederom in actie op het zelfde circuit. De kwalificatie is om 16.00 uur Nederlandse tijd. Om 18.30 uur begint de race. De wedstrijden zijn te volgen via Ziggo Sports.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal