Hoofddorper Rinus van Kalmthout start vanaf plek zestien in Indycar-race op zijn favoriete circuit Road America

Elkhart Lake

Rinus van Kalmthout start zaterdag vanaf plek zestien in de derde IndyCar race van het seizoen op het circuit Road America in Elkhart Lake, Winsconsin.

Rinus van Kalmthout kwam uit in de eerste kwalificatiegroep. De negentienjarige Hoofddorper zette een tijd neer waarmee hij op dat moment achtste stond. Die tijd werd in de tweede groep door verschillende coureurs verbeterd. Hij zal starten vanaf plek zestien.

Het is de beste kwalificatie van Rinus van Kalmthout tot op heden. In de eerste race in Texas kwalificeerde hij zich niet doordat hij was uitgevallen in de vrije training en moest hij vanaf de laaste plek starten. Tijdens de Indy GP vorige week startte hij als achttiende. Uiteindelijk maakte hij veel indruk door op een vijfde plek te finishen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De eerste race van het weekend, op Road America wordt zowel zaterdag als zondag een race afgewerkt, start om 23.00 uur Nederlandse tijd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen