Laatste woningen nieuwbouwwijk Slottuin Heemstede voor de start van de bouwvak opgeleverd; ondanks corona toch doorgebouwd [video]

Slottuin.
© Foto HBB Groep
Heemstede

De laatste nieuwbouwwoningen van het project Slottuin zijn opgeleverd, vrijdag vond de sleuteloverdracht plaats van de eerste energieneutrale woonwijk van Heemstede.

Ontwikkelaar Hoorne Vastgoed en aannemer HBB Groep hebben daarmee alle woningen en appartementen voor de start van de bouwvak (18 juli), opgeleverd. De bewoners nemen komende tijd hun intrek in de nieuwe woning.

De vlag kan uit.
© Foto HBB Groep

A++++

De wijk Slottuin heeft geen gasaansluiting en de koopwoningen hebben een EPC van 0. EPC staat voor Energie Prestatie Coëfficiënt. Dit geeft aan hoe efficiënt de energie wordt opgewekt en verbruikt. Een EPC van 0 betekent dus energieneutraal.

Het grootste gedeelte van de energie die de bewoners gebruiken, wordt in de wijk opgewekt. De energie die bewoners nodig hebben om te verwarmen, koelen en ventileren, maar ook om te kunnen koken, komt van de warmte- koudeopslaginstallatie, de warmtepomp èn van de zonnepanelen op het dak.

De woningen krijgen het energielabel A++++. Hierdoor zijn de huizen in de zomer koel en warm in de winter. Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming- en koeling.

Oude Slot

De nieuwe Heemsteedse wijk ligt direct achter het Oude Slot, op de plek waar ooit Christelijk Atheneum Adriaen Pauw en later het Nova College stond. De huidige wijk bestaat uit 62 eengezinswoningen; 22 sociale eengezinswoningen en veertig koopwoningen.

Daarnaast staat er in de wijk een appartementengebouw met 33 zorgappartementen. Het appartementencomplex wordt een beschermde woonvoorziening voor kwetsbare ouderen met een intensieve zorgvraag. Onder het complex zit een parkeergarage.

Het appartementengebouw.
© Foto HBB Groep

Corona

HBB groep heeft diverse maatregelen genomen op de bouwplaats om door te kunnen bouwen tijdens de coronacrisis. Zo is het gelukt het project voor de bouwvak op te leveren. De oplevering vond plaats volgens de RIVM-richtlijnen.

HBB Groep rondt met de oplevering van de woningen en appartementen het woningbouwproject Slottuin af.

,,Met deze woningen voorziet HBB Groep in de behoefte van een doelgroep van zowel jonge en oudere bewoners die graag in Heemstede wil wonen, met de winkelstraten van Heemstede op loopafstand. Er is veel groen in de wijk en ligt dichtbij het wandelbos Groenendaal in Heemstede, de stad Haarlem en het strand in Zandvoort.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.