Recherche ontvangt 28 tips in onderzoek naar dood Haarlemse Arubaan Gregori Maduro

© Michel van Bergen
HAARLEM

De recherche heeft 28 tips binnengekregen in het onderzoek naar de dood van Gregori Lindomar Maduro, van wie het lichaam op 7 april uit het water van de Mooie Nel werd gevist. De tips zijn verkregen nadat Opsporing Verzocht vorige week aandacht had besteed aan de zaak.

Het stoffelijk overschot werd op 7 april gevonden, maar zeer waarschijnlijk lag het lichaam al een maand in het water. Het vermoeden is dat Maduro tussen 8 en 11 maart in het water is gegooid vanaf een bootje dat de Mooie Nel is opgevaren.

De recherche meldt dat er sinds de uitzending 28 tips zijn binnengekomen. Voor de gouden tip wordt een beloning van 15.000 euro uitgeloofd. Of die tussen alle tips zitten, is nog niet duidelijk.

Wel is bekendgemaakt dat de recherche zicht heeft gekregen op het bootje dat is gebruikt om het lichaam in het water te gooien. Ook is men meer te weten gekomen over de twee tegels die zijn gebruikt om het lichaam te verzwaren.

De politie meldt dat meer tips nog altijd welkom zijn.

Lees meer: Straattegels kunnen cruciaal zijn bij oplossing moordzaak Haarlemse Arubaan Gregori Maduro, beloning van 15.000 euro uitgeloofd [video]

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.