Coronabesmettingen in de VS voorbij de 3 miljoen

Washington

In de Verenigde Staten zijn tot nu toe meer dan 3 miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een eigen telling. Het land heeft veruit de meeste virusgevallen in de wereld. Op twee staat Brazilië met ongeveer de helft van het aantal besmettingen.

In de VS is de staat New York, die ongeveer 19 miljoen inwoners telt, zwaar getroffen door het coronavirus. Daar zijn ruim 32.000 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken echter aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten toeneemt. Vooral Florida is bezig met een opmars. Daar is de teller van het aantal coronabesmettingen zondag de 200.000 gepasseerd. Niet lang daarna volgde ook Texas.

Het aantal coronabesmettingen dat wereldwijd is vastgesteld gaat richting de 12 miljoen. Dat waren er eind april 3 miljoen. Het dodental door de pandemie staat na ongeveer zeven maanden op meer dan een half miljoen.

Meer nieuws uit Buitenland

Video uitgelicht

    Ombudsman

    Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.