Depp wist dat huwelijk met Heard over was na drol in bed

Londen

Johnny Depp wist dat zijn huwelijk met actrice Amber Heard voorbij was toen hij na haar verjaardagsfeest een drol in bed aantrof. Volgens de Hollywood-ster was de poep afkomstig van een van haar vrienden maar volgens Heard was haar hondje de schuldige.

Dit meldde de 57-jarige Hollywood-ster tijdens zijn smaadzaak tegen het Britse tabloidblad The Sun. Depp ontkende tijdens zijn getuigenverklaring voor de rechtbank in Londen met klem dat hij zijn ex-vrouw Heard ooit zou hebben mishandeld.

De zaak gaat over een artikel uit 2018 waarin hij een "vrouwenmishandelaar" wordt genoemd. De filmster ontkent dat te zijn en vindt dat de krant deze claim niet hard kan maken. Hij eist een forse schadevergoeding.

Fysieke aanvaringen

Depp stelde wel in het verleden "fysieke aanvaringen" te hebben gehad met zijn ex-vrouw. "Maar ik heb te allen tijde de confrontaties geprobeerd te vermijden", aldus de ster uit de Pirates of the Caribbean-reeks. Depp stelde echter dat Heard deze disputen was begonnen.

Depp en Heard leerden elkaar in 2011 kennen op de set van de film The Rum Diary. Zij trouwden in februari 2015. Na vijftien maanden vroeg Heard een scheiding aan, en een dag later een straatverbod voor Depp. De scheiding werd in 2017 bekrachtigd, het straatverbod werd afgewezen.

Verwacht wordt dat de zaak zo'n drie weken in beslag gaat nemen. Naar verwachting zullen ook twee andere ex-echtgenotes van Depp, Vanessa Paradis en Winona Ryder getuigen via een videoverbinding. Zij zijn opgeroepen door Depp. Paradis heeft al eerder verklaard dat Depp een liefdevolle en zorgzame echtgenoot en vader was.

Meer nieuws uit Buitenland

Video uitgelicht

    Ombudsman

    Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.