Cricketcompetitie eindelijk van start en Zimbabwaan Dave Masson is meteen belangrijk voor Bloemendaal

Zimbabwaan Dave Masson was zowel aan bat als bowlend belangrijk voor Bloemendaal.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Bloemendaal

Het heeft even geduurd, maar in de hoofdklasse cricket is de kop er af. Negen wedstrijden over 50 overs met de derby Rood en Wit versus Bloemendaal op 26 juli. Zondag won Bloemendaal thuis met groot gemak van Salland. Rood en Wit was in Den Haag te sterk voor het tweede team van HCC.

Vol vertrouwen startte Bloemendaal tegen Salland met batten. Captain Karl Marais liet direct zien in een goede vorm te steken, want de Haarlemse Zuid-Afrikaan bleef - goed gesteund door overbuurman Noah de Roos - 76 all-out. Kokilan Rajadurai voegde 34 waardevolle runs toe aan het Bloemendaalse totaal. Zimbabwaan Dave Masson was goed voor 20 runs. De 222 all-out (47 overs) bood een mooi uitzicht op de eerste twee punten van het seizoen waarin overigens niet gepromoveerd of gedegradeerd wordt.

Door onvervalst Zimbabwaans sloopwerk kwam Salland in de tweede innings niet verder dan een povere 77 all-out. Bowlers Patient Charumbira pakte vier wickets (19 runs), terwijl zijn eerder genoemde landgenoot Masson drie Sallanders (ten koste van slechts 6 runs) naar de kleedkamer stuurde. Al na 28 overs was Salland door de tien wickets heen en stapte met 77 all-out een illusie armer van het veld.

In Den Haag trof Rood en Wit het vorig jaar uit de eerste klasse gepromoveerde HCC 2. Zonder betaalde buitenlandse krachten en dus met een mooie dosis jeugdige eigen kweek, kwamen de Haarlemmers prima voor de dag. Rood en Wit startte aan bat en zag opener Alexander de Graaff met 45 runs goede zaken doen.

Met degelijke scores van menig Haarlemse batsmen bouwde Rood en Wit aan een prima totaal. Met name Ben Thornton maakte indruk door een ’half century’ af te leveren. De Engelse Nederlander bleef steken op precies 50 runs. Met de tegenstander op 255 voor 8 na 46 overs, begreep HCC dat er in eigen huis weinig viel te halen. Met 155 all-out (40.3 overs) kwamen de Hagenaars nooit in de buurt van de benodigde 256 runs.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen