FNV hoopvol over gesprekken met Tata Steel Nederland

Protestspandoek van Tata Steel-werknemer tijdens staking.
© ANP
IJMUIDEN

Bestuurder Roel Berghuis van vakbond FNV is hoopvol gestemd over de gesprekken met Tata Steel Nederland over een ophanden zijnde reorganisatie bij het staalbedrijf in IJmuiden. "Ik heb serieus de indruk dat ze eruit willen komen", aldus Berghuis. De partijen gaan volgens hem later op de avond weer om tafel zitten voor verder overleg.

Berghuis ziet bewegingsruimte bij Tata Steel Nederland over de eisen van de bonden, zoals geen gedwongen ontslagen. Bij het staalbedrijf is juist veel onrust, omdat wordt gevreesd voor groot banenverlies.

Ook mogen er geen onderdelen van Tata Steel Nederland worden verkocht. Daarnaast verzetten de bonden zich tegen een eventuele integratie van Nederlandse activiteiten met Britse onderdelen.

Het nieuws van eerder op de dag dat het personeel van Tata Steel Nederland over het afgelopen gebroken boekjaar geen winstuitkering krijgt, maakt volgens de FNV-bestuurder geen deel uit van de gesprekken. Een woordvoerder van Tata Steel Nederland wilde nadrukkelijk geen mededelingen doen over de ontwikkelingen bij het bedrijf.

Een ingewijde rond het bedrijf geeft aan dat de staalfabrikant bereid is op een aantal punten richting de eisen van de bonden te bewegen. Het gaat daarbij wel om onderwerpen die uitsluitend betrekking hebben op Nederlandse werknemers en hun banen.

Over andere Europabrede punten, die bijvoorbeeld ook Duits of Brits personeel raken, kan de Nederlandse directie geen toezeggingen doen zonder overleg met vertegenwoordigers daar.

De acties bij de staalfabriek in IJmuiden lopen gewoon door. Net als op woensdag wordt donderdag opnieuw gestaakt door werknemers van een locomotief die stalen plakken vervoert naar de walserij. Volgens de woordvoerder van Tata Steel Nederland zorgt dat voor een zware logistieke verstoring van de productieprocessen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.