Opnieuw drie vrouwen slachtoffer van ’kettingrukker’, incidenten in Haarlem, Hillegom en Zwanenburg

Haarlem

Een 69-jarige vrouw uit Haarlem, een 84-jarige vrouw uit Zwanenburg en een 85-jarige vrouw uit Hillegom zijn donderdagmiddag aangevallen door een ’kettingrukker’. De ketting van de vrouwen uit Haarlem en Zwanenburg werd daadwerkelijk gestolen, die van de Hillegomse niet. Wel raakte zij gewond tijdens de aanval.

Het Haarlemse slachtoffer liep rond 11.50 uur nietsvermoedend op de Laan van Berlijn in de richting van de Engelandlaan toen zij ter hoogte van de kruising met de Boedapeststraat van achteren werd aangevallen door een man. De vrouw viel hierbij en raakte lichtgewond.

De dader ging ervandoor met de ketting van het slachtoffer en sloeg op de vlucht in de richting van de Laan van Angers. Het zou gaan om een man van 20 tot 25 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en droeg een volledig lichtgrijs trainingspak. De politie verzoekt mensen die meer weten zich te melden.

Mislukt

De vrouw uit Hillegom fietste op dezelfde dag rond 17.40 uur op de Vincent van Goghsingel toen ze plotseling werd geduwd door een snorfietser. De man op de snorfiets probeerde vervolgens haar ketting van haar nek te trekken. Die poging mislukte, maar de vrouw viel wel van haar fiets en raakte gewond. De man is vervolgens gevlucht.

Zwanenburg

Ook in Zwanenburg werd een vrouw slachtoffer van de kettingrukker. Het 84-jarige slachtoffer werd op de Sparrenlaan beroofd. De dader greep haar ketting en reed op een scooter of snorfiets weg in de richting van de Zwanenburgerdijk.

De politie is op zoek naar getuigen van de berovingen.

In de Haarlemse regio zijn al enkele weken een of meerdere ’kettingrukkers’ actief. Ook in de Gooise en Leidse regio zijn de laatste tijd meerdere vrouwen van hun ketting beroofd. Of er een verband is tussen de berovingen is onduidelijk.

Lees ook: De ’kettingrukker’ bezorgt ouderen traumatische ervaringen: ’Ik was totaal verstijfd van angst’

Lees ook: Ronne (68) werd het slachtoffer van een kettingtrekker: ’Mijn zoons kochten het gouden hangertje van hun spaargeld’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.