Klaterklanken wordt virtueel festival wat je toch op buitenplaats Elswout in Overveen kunt beleven

Rosanne Philippens tijdens Klaterklanken 2017.
© Foto Franklin van der Erf
Overveen

Een podcast en een videoroute. Dat is de creatieve oplossing die gevonden is als vervanging van het ook al door corona getroffen festival Klaterklanken op buitenplaats Elswout in Overveen.

De samenstellers van de vierde editie van het muzikale evenement dat op 22 en 23 augustus zou plaatsvinden hebben niet stilgezeten nadat duidelijk werd dat Klaterklanken, het festival waar jonge professionele musici klassieke en moderne muziek zich laten inspireren door de natuur en cultuur van Elswout, dit jaar geen doorgang zou kunnen vinden.

Met de musici en ensembles die zouden deelnemen aan het festival is een podcast en videoroute gemaak. Zangeres Leoni Jansen en boswachter Marieke Schatteleijn zijn de presentatoren van de podcast die vanaf 12 juli te beluisteren is. De videoroute gaat vanaf 19 juli van start.

De Klaterklanken podcast kan als muzikale route beluisterd worden door wandelaars die Elswout bezoeken maar is natuurlijk ook thuis, of waar dan ook, te downloaden in diverse apps. Wandelaars over de buitenplaats komen vijf markeringpaaltjes met QR-codes tegen.

Na het scannen van de codes, zien de bezoekers de registratie van de concerten die ook daadwerkelijk zijn opgenomen op de plek waar de wandelaars zich bevinden. Deze miniconcerten duren ongeveer 10 minuten per concert.

Aan de podcast en videoroute is meegewerkt door blokfluitiste Lucie Horsch (winnaar Nederlandse Muziekprijs 2020), het Dudok Quartet, contrabassist James Oesi, Merel Vercammen &Ties Mellema (viool en tenor saxofoon) en jazz-zangeres Anna Serierse en contrabassist Cas Jiskoot.

Boswachter Marieke Schatteleijn (BinnensteBuiten) vertelt over de bijzondere natuur en cultuur van het sprookjesachtige Elswout. Leoni Jansen leidt de podcast luisteraar rond op Elswout.

De podcast is onder meer te downloaden via www.klaterklanken.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.