Popronde Haarlem heeft ook hinder van corona en wordt verplaatst

Optreden van de Koala's in Mexicaans restaurant Popocatepetl tijdens de Popronde Haarlem in 2019.
© Archieffoto
Haarlem

Weer wordt een evenement verplaatst met dank aan corona: Popronde, het naar eigen zeggen grootste reizende festival van Nederland verplaatst haar najaarstour naar begin 2021. Popronde Haarlem vindt dan plaats op zaterdag 30 januari.

De reguliere editie van Popronde 2021 gaat onveranderd door in het najaar.

De overbekende anderhalvemeter-regel wordt vooral aangewezen als spelbreker. ,,Met de anderhalve meter afstandsmaatregelen is het in een poppodium of theater misschien nog mogelijk om op afstand met dertig, veertig of zelfs honderd man naar een band te kijken, maar Popronde vindt vaak plaats in kroegen, kledingwinkels of kapperszaken, locaties die veel minder publiek kunnen verwelkomen als er anderhalve meter afstand moet worden bewaard. Voor zowel artiest als locatie is dat geen wenselijke situatie’’, aldus Mischa van den Ouweland, artistiek leider van het festival.

Popronde Haarlem vindt dus plaats op zaterdag 30 januari 2021 in plaats van op 12 oktober van dit jaar. Aan het concept verandert niets, het programma van Popronde Haarlem wordt vijf weken voor aanvang bekend gemaakt. Duidelijk is wel al dat de meest talentvolle acts van het moment naar de stad komen, en zo in de voetsporen treden van Kensington, Chef’Special en Jeangu Macrooy die in het verleden op Popronde stonden, voor ze doorbraken bij het grote publiek.

De nieuwe data voor Popronde zijn te vinden op www.popronde.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.