Belgisch jacht met volwassenen en kinderen aan boord belandt tegen pier in IJmuiden

© Foto Ko van Leeuwen

© Foto Ko van Leeuwen

© Foto Ko van Leeuwen

© Foto Ko van Leeuwen

© Foto Ko van Leeuwen

1 / 5
Internetredactie
IJMUIDEN

Een motorjacht uit België heeft maandagavond kortstondig tegen de pier in IJmuiden gelegen aan de binnenzijde van de jachthaven Marina Seaport. Aan boord waren verschillende volwassenen en twee kinderen. Personeel van de jachthaven en de IJmuider Reddingsbrigade waren nog in de buurt na een vorige actie en schoten direct te hulp.

Het betreft het Belgische motorjacht Qua Vadis uit Nieuwpoort. Hoe het schip tegen de pier is gekomen is onbekend. Het was op dat moment windkracht 7 vanuit het zuidwesten, mogelijk speelde dat een rol. Het vaartuig lag tegen de blokken aan te bonken die tegen de pier aan liggen.

De reddingboot Nh1816 van KNRM-IJmuiden was er ook snel. Na een korte controle heeft de Nh1816 het jacht voorzichtig van de blokken langs de pier weggehaald. De opvarenden konden aan boord blijven. Het jacht afgemeerd aan de brandstofsteiger en is niet lek geslagen.

Het gebeurt zelden dat een boot tegen de pier aan ligt. Maar een aantal weken geleden heeft een oude viskotter op het zelfde stuk op de blokken gelegen. Dat heeft veertien dagen geduurd. Het Belgische motorjacht was in een halfuur in veiligheid gebracht.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.