Premium

Buurtkinderen maken Hillegoms ’spookhuis’ iets minder eng. Herbouw aan Stationsweg laat op zich wachten. Rechtszaak tegen verdachte brandstichting weer uitgesteld

Om de restanten van de door brand verwoeste panden aan de Stationsweg in Hillegom een iets minder luguber aanzicht te geven, hebben buurtkinderen tekeningen op de ramen gemaakt.
© Foto United Photos/Ron Pichel
Hillegom

Anderhalf jaar na de afschuwelijke brand aan de Hillegomse Stationsweg staan de restanten van het afgebrande pand nog altijd overeind. Om het zicht op deze ’stille getuigen’ van het drama enigszins draaglijk te maken, heeft een aantal buurtbewoners het heft in handen genomen. De ruiten zijn door een schilder geel geverfd waarna de kinderen uit de buurt er tekeningen op hebben gemaakt.

,,De kinderen noemen het een spookhuis’’, zegt Laura Weijland, een van de buurtbewoners die het initiatief tot de actie nam. ,,De vitrage achter de ramen was inmiddels goeddeels vergaan waardoor we onbelemmerd naar binnen konden kijken. Dat is gewoon heel naar. Er gebeurt daar al zo lang niets, dat we zelf maar wat hebben ondernomen. Ik hoop dat daar begrip voor is’’, zegt de Hillegomse.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.