Heemstedenaar Nieuwland voorgedragen als burgemeester van Uitgeest: ’daadkrachtig, verbindend en empathisch’

Sebastiaan Nieuwland, toen hij nog wethouder was in Heemstede.
© Archieffoto
Uitgeest

De gemeenteraad van Uitgeest draagt Sebastiaan Nieuwland (44) uit Heemstede voor als nieuwe burgemeester. Dat is dinsdag in de hal van het gemeentehuis officieel bekendgemaakt door Mike Zuurbier, VVD-raadslid en voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Mike Zuurbier maakt de naam bekend.
© Foto Heleen Vink

Geboren Hilversummer Nieuwland is getrouwd, vader van twee dochters van 5 en 2 jaar, en sinds vorig jaar wethouder in Vlaardingen. Daarvoor was hij tien jaar actief in Heemstede, onder meer als wethouder en raadslid voor D66. Zuurbier omschrijft hem als ’daadkrachtig, verbindend en empathisch’. In Uitgeest debuteert hij in de functie van burgemeester. ’Een prachtige en veelzijdige gemeente met een trotse en bruisende gemeenschap’, zegt hij in een persbericht. Nieuwland is gekozen uit 17 kandidaten, onder wie 4 vrouwen.

De vorige burgemeester, Wendy Verkleij, liet op 26 november vorig jaar weten dat ze burgemeester werd van Noordwijk. Gerrit Goedhart kwam eind januari als waarnemend ambtsgenoot, een maand later volgde de profielschets, gevolgd door vier maanden ’radiostilte’. De beëdiging staat gepland op 16 september.

Meer nieuws uit Kennemerland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.