Haarlems raadslid bedreigd om ter discussie stellen ’foute’ straatnaamborden

Richard Stekelenburg
Haarlem

Het Haarlemse PvdA- raadslid John Oomkes zegt sinds dinsdagochtend bedreigd te worden vanwege het ter discussie stellen ’foute’ straatnaamborden in Haarlem.

In een artikel dat deze ochtend op de site van deze krant verscheen pleit Oomkes voor het veranderen van straatnamen in met name de Transvaalbuurt en andere plekken in Noord. Hij heeft daarover schriftelijke vragen ingediend bij het college van B en W. Hij wil onder weten wat het zou kosten om die namen te veranderen.,,Sinds het artikel online verscheen, krijg ik heel nare mails en ook reacties op social media.

Een van de teksten die Oomkes ontving van een afzender met duidelijk gefingeerde naam luidt: ’Besmet verleden onder de straatnaambordjes????? Zullen wij eens even in jouw beerput gaan spitten?Wie ben jij dan wel bijdehandje met je 2 LINKSE grijpstuivers. Laat die bordjes maar lekker hangen.’

Van een ander ontving hij een foto van een opgestoken middelvinger. Van weer een ander een foto van een baby-aapje, kennelijk bedoeld als racistische verwijzing.

Oomkes: ,,Het is toch te gek voor worden dat als je alleen al een discussie hierover aanzwengelt, je dit soort bedreigende reactie krijgt.’’

Het raadslid denkt nog na over een mogelijke aangifte bij de politie.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.