Vier arrestaties om partij coke in IJmuidense loods

In de loods werd tachtig kilo cocaïne ontdekt.
© foto laurens bosch/dnp.nu
IJmuiden

Bij een politieactie in en rond een loods aan de IJmuidense Ampèrestraat - afgelopen donderdag - zijn vier mannen opgepakt.

Tijdens het onderzoek werd in het pand ook tachtig kilo cocaïne ontdekt. De politie kwam in actie wegens ’binnengekomen informatie’, aldus woordvoerder Thomas Aling van de Landelijke Eenheid. Naast rechercheurs liepen er in en bij de loods ook agenten rond in kogelwerende vesten. Bij de actie werd een speurhond ingezet.

Veel cash

Het onderzoek in IJmuiden leidde tot een andere inval, in een loods in Goes (Zeeland). Daarbij werd 1,1 miljoen euro cash geld aangetroffen, laat Aling weten.

Begin dit jaar werd in de buurt van IJmuiden - op een kolenschip bij de Averijhaven - ook al een partij coke ontdekt. Douanemedewerkers stuitten op die partij harddrugs. De politie arresteerde destijds drie verdachten: twee mannen en een vrouw. Zij zitten nog vast.

Voor zover bekend is er geen link tussen deze vondst en de recente politieactie bij de loods aan de Ampèrestraat.

Vrijdag zijn opnieuw aanhoudingen gedaan bij een loods in de haven van IJmuiden. Volgens een politievoorlichtster staat ook deze zaak los van de aanhoudingen donderdag.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.