Technisch probleem nekt raadsvergadering Haarlem

Burgemeester Jos Wienen in zijn kamer.
© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

De online raadsvergadering van de gemeente Haarlem is donderdagavond vroegtijdig beëindigd vanwege technische problemen.

De bijeenkomst was vanuit huis live te volgen, maar de raadsstukken konden vanwege een storing niet meer worden geraadpleegd. Drie kwartier na aanvang besloot burgemeester Jos Wienen de vergadering om die reden tijdelijk plat te leggen.

Toen het mankement twintig minuten later nog niet was verholpen, besloot hij tot beëindiging over te gaan. ,,Ik vind het buitengewoon vervelend, maar het is op dit moment niet anders’’, gaf hij aan.

Het probleem is volgens Wienen te wijten aan een overbelaste server, die naar alle waarschijnlijkheid het grote aantal online bijeenkomsten van de gemeente niet aankan.

Een groot aantal agendapunten is tijdens de vergadering niet aan bod gekomen. Om die reden wordt de bijeenkomst verplaatst naar woensdag 3 juni vanaf 19.30 uur.

Wienen hoopt dat de gemeenteraad dan voor het eerst weer in een zaal kan vergaderen in plaats van online via Microsoft Teams. De bijeenkomst zou in dat geval plaatshebben op Stadskantoor Zijlpoort.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.