Wel en geen promotie voor Olympia Haarlem: Team van trainer Barry Tjeertes ondanks reusachtige puntenvoorsprong volgend jaar weer in derde klasse zaterdag

Haarlem

Ondanks een voorsprong van tien punten kan de zaterdagploeg van Olympia Haarlem niet promoveren naar de tweede klasse. Er is geen plek in die klasse voor de Haarlemmers. De zondagploeg van Olympia gaat wel van de vijfde naar de vierde klasse.

De KNVB heeft deze week bekend gemaakt welke teams alsnog een stap omhoog kunnen maken op basis van vrije plekken. Verenigingen konden hun selecties aanmelden voor een stap omhoog mits de klassering op de ranglijst van de afgebroken competitie daar aanleiding voor gaf. Zo promoveert Hillegom naar de eerste klasse zondag. Bloemendaal kende als koploper in de derde klasse ook een meer dan goed seizoen en mag het ook een klasse hoger proberen. Vierdeklasser RCH promoveert naar de derde klasse. De ploeg uit Heemstede stond tweede maar was wel nog ongeslagen afgelopen seizoen. Vanuit de vijfde klasse maakt naast Olympia Haarlem ook HYS de stap naar de vierde klasse.

In het zaterdagvoetbal waren er in het district West 1 dus minder vrije plekken te vergeven en dan was balen voor niet alleen Olympia Haarlem. Ook Zandvoort (tweede klasse) en VSV (vierde klasse) promoveren ondanks een goed seizoen niet.

Meer nieuws uit Sport Regionaal