Premium

Het winkelgebied Marlo Beverwijk ondergaat een ingrijpende verandering

Het winkelgebied Marlo Beverwijk ondergaat een ingrijpende verandering
Het nieuwe onderkomen dat in de plaats komt van de bedrijfshallen.
Beverwijk

Het terrein van Marlo Beverwijk – de nieuwe naam van het 70.000 vierkante meter tellende terrein bij de Spoorsingel – ondergaat een ingrijpende verandering.

Niet alleen komt er nieuwbouw of uitbreiding van bestaande gebouwen, ook de hele infrastructuur ondergaat een metamorfose. De werkzaamheden gaan medio juni van start en duren tot augustus 2021.

Het project is de tweede fase van de herontwikkeling van het terrein. De eerste helft is inmiddels afgerond en bestond uit onder meer de komst van een gebouw met daarin Kwantum en Action en een parkeerdek met honderd plaatsen.

Bedrijfshallen

„We gaan nu parallel met dit onderkomen een soortgelijk pand bouwen. Dat komt op de plaats van de huidige bedrijfshallen tegenover de DekaMarkt”, zegt Jeroen Quist van vastgoedontwikkelaar Dreef Beheer.

Tegelijkertijd worden ook de wegen op het terrein aangepakt. Zo komt er nieuwe bestrating, de verlichting wordt aangepakt en er zijn ruimere parkeerplaatsen ingepland. Ook komen er fietsstroken.

„De huidige situatie is ietwat verouderd. Het is tijd voor een facelift van het gebied”, licht commercieel manager Bas van Velzen toe.

Het werk begint 15 juni met de uitbreiding van het onderkomen met Kwantum en Action met 500 vierkante meter. In de nieuwe units komen bakkerij Schoone, de Telefoonwinkel en de muziekzaak TimmerMuziek. Deze zitten nu nog in de bedrijfshallen, maar die gaan tegen de vlakte.

Vertrokken

De overige huurders zijn al enige tijd geleden vertrokken. Zo is onder andere L & N Kantoorinrichting verhuisd naar Heemskerk en is de computerzaak overgegaan naar de Beverwijkse Breestraat. Ook Diving Service Beverwijk heeft een andere bestemming gevonden.

Ook het benzinestation verdwijnt, maar komt in de nieuwe situatie weer terug als Fuel-up. Op de braakliggende grond komt een gebouw met een oppervlakte van 3000 vierkante meter. Bedoeling is dat drie ondernemingen de nieuwe units gaan invullen: één met een oppervlakte van 1700 vierkante meter en twee van elk 650 vierkante meter. De bedrijven – waarvan Dreef Beheer nog niet de naam wil prijsgeven – krijgen een betonnen casco tot hun beschikking. De ruimte moeten zij verder inrichten. Op het gebouw komt een parkeerdek dat plaats biedt aan 150 voertuigen, totaal dus een dek van maar liefst 250 parkeerplaatsen en 450 parkeerplaatsen op het maaiveld.

Overkapping

Het nieuwe bedrijvencomplex krijgt dezelfde vorm en (antraciet-achtige) kleuren als het bestaande blok. De twee gebouwen – met daar tussendoor de Beijneslaan – worden met elkaar verbonden door een overkapping. Een andere opvallende verschijning is het rolpad (een soort lopende band) van de begane grond naar de nieuwe bovengrondse parkeerplaatsen. „Op die manier willen we het de klanten zo makkelijk mogelijk maken”, aldus Van Velzen.

Vanwege de nieuwe inrichting kunnen bezoekers makkelijker van de ene winkel naar de andere lopen. Vandaar dat er ook wandelboulevards staan gepland. Dreef Beheer verwacht dat het vernieuwde winkelgebied meer mensen trekt.

Meer nieuws uit Kennemerland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.