Hoofddorpers delen hun kunstuitingen op nieuw platform Verhalenplaats: ’De mooiste inzendingen bundelen we in een boek’

Elizabeth Stilma
Hoofddorp

Een gedicht, een video of een ketting met kleurrijke kralen. Het Cultuurgebouw in Hoofddorp is benieuwd naar de creatieve uitingen van de inwoners van de Haarlemmermeer om de regionale coronakronieken vorm te geven.

Daarom heeft Het Cultuurgebouw een verzamelplaats in het leven geroepen waar mensen hun verhaal in welke vorm dan ook, kwijt kunnen. Op Verhalenplaats kan jong, oud, professional of amateur zijn creatieve uitspattingen laten zien.

Veel mensen ontdekken of herontdekken in deze nieuwe werkelijkheid hun kunstzinnige kant, aldus woordvoerder Swaentje van Sprundel. Een muziekinstrument leren bespelen, de schilderezel weer van zolder halen, tapdansen oppakken of een eerste verhaal schrijven. ,,Van de inzendingen maken we een selectie die we ook op de website zetten. Deze bundelen we aan het eind van de coronatijd in een boek.”

Het Cultuurgebouw wil als cultureel hart van de Haarlemmermeer, haar inwoners een platform geven, maar ook inspireren. Regelmatig plaatsen ze tips over hoe een verhaal handen en voeten krijgt, een tekenopdracht of hoe een lied wordt geschreven.

Mensen die hun kunstwerken willen delen en meewerken aan de coronakronieken van de Haarlemmermeer, kunnen dat doen op de Facebookpagina www.facebook.com/groups/verhalenplaats of via een e-mail.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.