Fondsen geven gul aan Haarlemse Gouden Hart-actie: al bijna 20.000 euro op de teller

Vlnr: Katinka Gerritsma, Maurice Nelissen, Daphne Sijmonsbergen en Herman Opmeer van Heel Haarlem Helpt.© United Photos/Toussaint Kluiters

Marlies Vording
Haarlem

Mede dankzij de donaties van een aantal fondsen is het bedrag dat met de Gouden Hart-actie is opgehaald in een paar dagen tijd verdubbeld. Vrijdagochtend staat de teller op 18.666 euro. Vier dagen eerder ging het nog om 9453 euro.

Met het verzamelde bedrag kan stichting Heel Haarlem Helpt inmiddels al 462 medewerkers van het Spaarne Gasthuis van een biljet van 40 euro voorzien.

De Stichting Gereformeerd of Burgerweeshuis schonk de stichting Heel Haarlem Helpt 2500 euro. Ook een ander Haarlems fonds dat anoniem wil blijven, doneerde 5000 euro.

,,Het is leuk om te merken dat het nu gaat leven en los gaat komen’’, zegt initiatiefneemster Daphne Sijmonsbergen.

Twee andere grote donaties kunnen ieder moment binnenkomen. De J.C. Ruigrok Stichting steunt de actie met 10.000 euro. Ook Stichting Aviom draagt de Gouden Hart-actie een warm hart toe met een bedrag van 2500 euro. ,,We gaan de 30.000 euro sowieso halen’’, aldus een enthousiaste Sijmonsbergen.

Inmiddels hebben 68 Haarlemse ondernemers zich aangesloten bij de actie. Bij die zaken kunnen zorgmedewerkers binnenkort hun biljet uitgeven.

De ondernemers krijgen het bedrag van de voucher uitgekeerd van de stichting Heel Haarlem Helpt. Op de website van de Gouden Hart-actie staat een overzicht van de deelnemende winkels, schoonheidssalons en restaurants.

Heel Haarlem Helpt

De zorg én lokale ondernemers een hart onder de riem steken. Stichting Heel Haarlem Helpt wil minstens 160.000 euro inzamelen voor medewerkers van het Spaarne Gasthuis. Zij krijgen een biljet van 40 euro om bij lokale zaken te besteden.

Lees ook: Teller van Gouden Hart-actie bijna op 10.000 euro: ’Haarlems veertigje’ voor 236 medewerkers

Lees ook: ’Gouden Hart actie’ in Haarlem: biljet van 40 euro voor zorgmedewerkers, impuls voor lokale economie [video]

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.