Willem Sanders moet Hoofddorpse hockeysters van De Reigers naar een hoger niveau brengen

Willem Sanders met zoon Siebe.
© Eigen foto
Hoofddorp

Met ingang van het komende hockeyseizoen is Willem Sanders (34) de nieuwe coach van vrouwen-1 bij De Reigers. Sanders, die opgroeide in Amsterdam en nu in Amstelveen woont, is op het Arnolduspark de opvolger van Jarrit Hueting, die de Hoofddorpse tweedeklasser na drie jaar verlaat.

In twee jaar van de tweede klasse naar een solide positie in de eerste klasse is de doelstelling die Sanders tijdens de sollicitatiegesprekken van De Reigers meekreeg.

,,Dat strookt met mijn eigen ambities”, aldus de coach, die vrijwel zijn hele sportieve leven verbonden was aan Xenios, de hockeyclub die zijn accommodatie heeft op de grens van Amsterdam en Badhoevedorp. ,,Daar heb ik vanaf de jongste jeugd tot heren-1 gespeeld. Vanaf 1999 heb ik bij Xenios, dat in mijn hart een grote plek inneemt, op alle niveaus ook teams getraind. Ja, ja, ik was er wat dat betreft vroeg bij. De afgelopen drie jaar was ik ook nog als coach actief bij achtereenvolgens AMVJ en Strawberries.”

Vijf jaar geleden stopte hij met werken om van zijn hobby, trainer in het hockey, zijn (betaalde) beroep te maken.

,,De thuissituatie maakt dat mogelijk. Mijn vrouw werkt in het onderwijs en ik zorg, als zij de deur uit is, voor onze zoon Siebe en dochter Lotte. Drukte alom, maar het geeft mij tevens de ruimte om veel tijd met hockey bezig te zijn.”

Hij is inmiddels helemaal klaar om met De Reigers de geplande en gewenste stap hogerop te maken. ,,De voorbereiding op het seizoen heb ik voor mezelf afgerond. Honderd procent fitheid bij de speelsters zie ik als basis voor de resultaten die wij willen halen. Fit zijn, daar kun je het verschil mee maken en ben ik nogal van. Zo ook van video-analyses en hierin neem ik ze graag mee. Belangrijk vind ik verder individuele aandacht voor iedereen.”

Als alles in deze door corona geteisterde tijd verloopt zoals voorzien, dan mogen wedstrijden in contactsporten weer in september. ,,Ik kan niet wachten, maar hoop vurig dat we al een maand eerder aan de slag kunnen.”

In de bestuurskamer van Reigers is men bijzonder content met de komst van Sanders. ,,Er waren meerdere kandidaten om Jarrit, die het bij ons overigens heel goed gedaan heeft, op te volgen”, aldus Jeroen Thiers, lid van de commissie topsport.

,,Met Sanders was er tijdens de gesprekken, waar ook de spelersraad bij betrokken is, direct een klik. Kijk, wij zijn als club ambitieus als het om tophockey gaat. Wat dat betreft willen we graag dat onze vrouwen de mannen achterna gaan, die al hoog spelen. We hebben op dit moment een groep jonge meiden die er voor wil gaan. En in het kielzog van de vrouwenselectie zien we veel talentvolle jeugd. In onze lange termijnvisie kunnen we daarmee doorstoten naar hogerop en ons daar ook handhaven. Willem Sanders past naadloos in dat plaatje.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal