Illegaal gokhuis bij autoverhuurbedrijf in Hoofddorp opgerold

© Foto’s DNP.NU
1/3
Hoofddorp

Burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer heeft in de nacht van 3 op 4 mei een illegaal gokhuis aan de Smaragdlaan in Hoofddorp gesloten.

De politie trof een groep van twaalf personen aan in een kantoor van een autoverhuurbedrijf. Zij hadden daar een illegaal kansspel gespeeld.

De goktafel stond achter een plantenbak in het kantoor. Daarnaast heeft de politie in de kasten pokerfiches aangetroffen. Ook was een groot deel van de aanwezigen in het bezit van flinke hoeveelheden contant geld.

Volgens Schuurmans was er geen vergunning voor het kansspel. ’Illegaal gokken heeft door de hoge opbrengsten een aantrekkende werking op criminele organisaties’, laat ze in een persbericht weten.

’Bovendien vind ik dit soort illegale bijeenkomsten niet acceptabel voor de openbare orde en veiligheid.’ Ook mogen er vanwege de coronacrisis geen samenkomsten worden gehouden. Voor het overtreden van de noodverordening hebben de aanwezigen daarom een proces verbaal gekregen.

Het autoverhuurbedrijf mag het komende half jaar niet open. De eigenaar mag het kantoor niet in. De deur van het pand aan de Smaragdlaan is door de politie verzegeld.

Ook maandag deden rechercheurs onderzoek bij het pand. Daarbij werd ook een speurhond ingezet. Rondom het bedrijf stonden politieagenten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.