Update: AFC-spits en oud-Quick Boyzer Yordi Teijsse reageert vanuit ziekenhuis na val van balkon: ’Het gaat redelijk oké met mij. Ik ben heel blij dat ik er zo vanaf gekomen ben, want het had veel erger kunnen aflopen’

Yordi Teijsse als speler van Quick Boys.© Archieffoto

Robert Toret
Amsterdam

AFC-spits en oud-Quick Boyzer Yordi Teijsse is zondag betrokken geraakt bij een ernstig ongeval. De 27-jarige Amsterdammer is met zwaar letsel opgenomen in het ziekenhuis.

Hoewel zijn club uit privacy-overwegingen niet dieper in wil gaan op de ernst van de verwondingen en de exacte toedracht van het ongeval, melden diverse bronnen rond zijn huidige en oude club dat Teijsse een val zou hebben gemaakt van een balkon van de derde of vierde etage van een flatgebouw. Hoewel onbevestigd dat het om de aanvaller gaat, maakt de site Traumaheli-mmt.nl melding dat het Mobiel Medisch Team van het Vumc zondagmiddag gealarmeerd werd voor een inzet aan de Van Nijenrodeweg, in Amsterdam-Buitenveldert. ,,Aan de achterzijde van een flat was daar een persoon op een plat dak terechtgekomen na een val. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd’’, zo meldt de website, die ook foto’s van de inzet toont.

AFC houdt het een bij een beknopte verklaring op de website. „Yordi is in de middag van 19 april per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Hij zal daar de komende periode worden verzorgd en kan hopelijk snel verder werken aan zijn herstel”, laat de regerend landskampioen bij de amateurs weten.

Teijsse speelde eerder in de Bollenstreek bij Ter Leede en - in twee periodes - Quick Boys, waarmee hij in 2016 kampioen van de hoofdklasse werd. Tussendoor kende hij een kortstondig buitenlands profavontuur bij het Schotse Dundee FC, dat hem ook nog aan het Duitse Wuppertaler SV verhuurde. In 2018 verliet hij de Katwijkse amateurclub om bij AFC samen met zijn tweelingbroer Kenny te gaan spelen. In zijn eerste seizoen werd hij met de Amsterdammers meteen kampioen van de tweede divisie.

UPDATE (14.52 uur): Via zijn Instagram-account meldt Peter Teijsse, de vader van de voetbaltweeling, dat de toestand van zijn zoon stabiel is: ’Lieve mensen, bedankt voor al julle steun. Yordi is stabiel en aanspreekbaar.’

UPDATE (16.55 uur): Ook AFC meldt inmiddels dat het naar omstandigheden goed zou gaan met Yordi Teijsse. De club spreekt van een ’ongeluk’ en bevestigt bovendien dat het gaat om een val van zijn balkon aan de achterzijde van zijn woning in een flatgebouw, die werd gebroken door een plat dak. Ook is er zelfs even contact geweest met de spits, die in het ziekenhuis ligt:

’De club kan melden dat Yordi goed aanspreekbaar en aan de beterende hand is’, zo klinkt het op de website van de Amsterdamse tweededivisionist. ’Inmiddels is vanuit het ziekenhuis kort contact geweest met Yordi. Hij geeft aan: ,,Het gaat redelijk oké met mij en het verplegend personeel is erg aardig. Ik ben heel blij dat ik er zo vanaf gekomen ben want het had veel erger kunnen aflopen.’’ Yordi zal voorlopig in het ziekenhuis verblijven. Daar zal hij worden behandeld aan zijn verwondingen, die na de eerste onderzoeken gelukkig blijken mee te vallen.’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen