Niels van Veen hoopt dat KNVB Hillegom laat promoveren naar eerste klasse. Topscorer wist al snel dat hij zou blijven. ’Het is een heel leuk team’

Niels van Veen: ,,In alle eerlijkheid heb ik ook niet meer de motivatie om nog eens hoger te gaan spelen.”© Archieffoto

Hennie Kanbier
Hillegom

De teller stond al op achttien treffers voor Niels van Veen. Mede door zijn scoringsdrift koerste Hillegom gedecideerd af op de titel in de zondagse tweede klasse C. Na de degradatie uit de eerste klasse leek dus eerherstel aanstaande totdat het coronavirus naar de macht greep.

,,Alles is in duigen gevallen en dat is voor iedereen balen. We waren hard op weg naar het kampioenschap en dus een lekker feestje. De club heeft wel een verzoek ingediend om hoger te gaan spelen, waarbij ik denk dat de kans heel reëel is. Maar het voelt toch anders aan als we volgend seizoen weer eersteklasser zijn. Dat neemt niet weg dat ik niets te klagen heb. Ik ben gezond, kan vanuit huis werken ik vermaak me best wel. Natuurlijk had ik het seizoen liever afgemaakt, maar het is wat het is”, aldus de 30-jarige Van Veen.

Van Veen, in het dagelijks leven verantwoordelijk voor document management bij een sociale woningcoöperatie, scoorde in tien van de zeventien gespeelde wedstrijden. Twee keer scoorde de ex-speler van Quick Boys, FC Rijnvogels en Ter Leede een (valse) hattrick en tegen RKDEO, in naar bleek het slotduel van het seizoen, prikte de in Haarlem wonende Van Veen liefst viermaal raak.

,,Het ging lekker en ik moet eerlijk zeggen dat ik via diverse kanalen wel wist dat ik hoog op de topscorerslijst stond. Voor mij was het een record aan doelpunten in een seizoen, waarbij ik dus nog in negen wedstrijden had kunnen scoren. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Hillegom. Het is een heel leuk team en er zit veel humor in de groep. Ik wist al zeker dat ik hier zou blijven”, aldus de uiteindelijke nummer vijf van de regionale topscorerslijst van dit seizoen.

,,In alle eerlijkheid heb ik ook niet meer de motivatie om nog eens hoger te gaan spelen. Ik heb daar eerder aan mogen proeven en het is goed zo. Vorig seizoen scoorde ik totaal negen doelpunten. Het was een mager seizoen, waarin we ook wel veel pech hadden. Nu stonden we al negen punten voor en in deze klasse bleek scoren een stuk eenvoudiger. Dat had zeker ook te maken met de komst van Maik van Zanten. Hij zorgde vaak voor de assist. We gaan nu afwachten of het verzoek van de club wordt ingewilligd. Bovenal hoop ik dat we straks daadwerkelijk op tijd aan een nieuw seizoen mogen beginnen. Gezien de berichten helaas geen uitgemaakte zaak.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen