Voor de zomer duidelijkheid over centrum Nieuw-Vennep

Het dorpscentrum van Nieuw-Vennep.
© hdcmedia.nl
Nieuw-Vennep

Nog voor de zomer moet duidelijk zijn wat er gaat gebeuren aan het desolate centrum van Nieuw-Vennep.

Grondeigenaren, ondernemers, leden van de dorpsraad, ondernemersverenigingen en de gemeente Haarlemmermeer hebben dat afgesproken. Zij werden bijeengeroepen door PvdA-wethouder Mieke Booij, nadat de gemeenteraad daartoe opdracht had gegeven.

Het gaat vooral om de Venneperstraat en omgeving, het troosteloze middelpunt van het dorpscentrum. Alle betrokkenen willen daar iets aan doen. Nieuwe panden realiseren en een oplossing vinden voor de leegstand van winkels en de dichtgetimmerde panden, meldt de dorpsraad.

De gemeente gaat het stuk grond tussen het nieuwe medisch centrum en Pier K aanpakken. De projectontwikkelaars Wilma en Green zijn het bijna eens met de gemeente over de bouw van winkels en woningen tussen de Venneperstraat en Poststraat. Voor het Marktgebouw en het Harmonieplein is de gemeente bezig met een nieuw plan, waarbij een onteigeningsprocedure niet is uitgesloten. In beide gevallen moet er voor de zomer duidelijkheid zijn.

De dorpsraad gaat op korte termijn een of meer lege etalages van een fotocollage voorzien. De eigenaren van de winkelcentrum Symfonie, Orange Capital Partners/Brookland, gaan banieren plaatsen, nieuwe logo’s aanbrengen en de schilder aan het werk zetten. In de straten van het dorpscentrum komt meer bewegwijzering naar het winkelcentrum.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.