FNV zet vraagtekens bij temperatuurmetingen van personeel in de werkplaats Haarlem

De werkplaats in Haarlem.
© anp
Haarlem

De vakbond FNV Spoor zet grote vraagtekens bij temperatuurmetingen van personeelsleden in de NS werkplaats in Haarlem. Om vast te stellen of iemand corona heeft is dit geen sluitend bewijs en de beoordeling zou door de bedrijfsarts moeten worden gedaan en niet door de leidinggevende.

Dat heeft de vakbond gesteld in een brief die vrijdag naar de directie is gestuurd. Een antwoord is daar vanwege de feestdagen nog niet op gekomen.

Het draait om de werkplaats in Haarlem, waar treinen worden gemoderniseerd. Ook daar moeten werknemers onderling voldoende afstand houden, maar er blijft altijd het gevaar dat besmette werknemers het virus overdragen. Daarom heeft NS voor alle medewerkers die werken op locatie van NS Treinmodernisering in Haarlem de mogelijk gecreëerd om hun lichaamstemperatuur te laten meten.

„NS wil dat medewerkers bij verhoging aan de bel trekken en op deze wijze samen met collega’s een veilige werkomgeving creëren. Tegelijkertijd is de maatregel vrijwillig en communiceert NS wel dat verhoging niet direct betekent dat je het coronavirus hebt. Het kan ook zijn dat je net veel lichamelijk inspanning hebt gehad waardoor jouw lichaamstemperatuur hoger is. Bijvoorbeeld als je met de fiets naar het werk bent gekomen”, stelt de vakbond.

Schijnveiligheid

Echter bij verhoging wordt de medewerker geadviseerd adviseert contact op te nemen met de leidinggevende en samen af te stemmen of het verstandig is om op werk te blijven of naar huis te gaan. FNV Spoor vraagt zich af of dit niet een schijnveiligheid is. „Welke ook in strijd is met de wetgeving zoals de Ziektewet, Wet verbeterde Poortwachter en de AVG. Een eventueel verhoogde lichaamstemperatuur zegt volgens het RIVM onvoldoende om vast te stellen of je wel of niet besmet bent met het coronavirus. Eerder communiceerde NS dat maatregelen, zoals, mondkapjes schijnveiligheid zijn. FNV spoor vindt deze maatregel eigenlijk nog nietszeggender.”

FNV Spoor is van mening dat meten van temperatuur en beoordeling daarvan door een leidinggevende onacceptabel is. „De lichaamstemperatuur van de medewerker gaat de leidinggevende helemaal niets aan. Mochten medewerkers en NS het belangrijk vinden dat op het werk de lichaamstemperatuur gemeten moet kunnen worden, zal NS wat ons betreft toch echt de arbodienst dit moeten laten uitvoeren. Kortom te veel vraagtekens rondom deze maatregel.”

Regels

De discussie over het meten van temperatuur van werknemers speelt op meer plaatsen in het land. De autoriteit persoonsgegevens krijgt daar ook veel vragen over. Logisch zelfs want werkgevers hebben de plicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Dat betekent ook voorkomen dat collega’s besmet raken. „Wellicht wilt u daarom uw medewerkers controleren op corona. Bijvoorbeeld door hun temperatuur op te meten. Maar als werkgever mag u geen medische gegevens van uw personeel verwerken. U mag uw werknemers dus niet vragen naar hun gezondheid of een test afnemen ter controle”, schrijft de autoriteit persoonsgegevens op de website. „Dit betekent dat u uw werknemers niet zelf mag testen op corona. Een bedrijfsarts mag dat wel. En heeft een werknemer verkoudheids- of griepverschijnselen? Dan mag u deze werknemer, onder de bijzondere omstandigheden van de coronacrisis, naar huis sturen.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.