’Stel bezoek aan Milieuplein in Haarlem voorlopig uit’

Beeld van de file bij het Milieuplein, uit een filmpje van Spaarnelanden-directeur Robert Oosting.
Haarlem

Blijf voorlopig zo veel mogelijk weg bij het Milieuplein in de Waarderpolder. Die oproep doet directeur Robert Oosting van Spaarnelanden.

Hij hoopt dat Haarlemmers een bezoek aan het Milieuplein uitstellen ’tot na de coronapiek’. Als het niet echt noodzakelijk is, blijf dan weg, is de boodschap van Oosting.

Geregeld ziet hij de rij auto’s op de Ir. Lelyweg groeien tot aan de Oudeweg. Medewerkers van Spaarnelanden worden ook ingezet om de automobilisten die hier staan te adviseren. Zo waarschuwen ze soms dat bezoekers nog wel drie kwartier moeten wachten voor ze hun afval kwijt zijn. Ook werd bijvoorbeeld iemand in de rij voertuigen erop geattendeerd dat hij zijn zand helemaal niet kwijt kon bij het Milieuplein. Dat is namelijk alleen bedoeld om grof huishoudelijk afval langs te brengen.

Na het uitbreken van de coronapandemie nam Spaarnelanden al maatregelen. Zo werd bezoekers van het Milieuplein gevraagd om gepaste afstand te houden van elkaar en de medewerkers. Inmiddels mogen nog maar maximaal acht auto’s tegelijk op het plein.

Oosting vertelt dat dit normaal al een drukke periode is op het Milieuplein. ,,Klussen hoort bij het voorjaar’’, realiseert hij zich. De directeur benadrukt ook dat de bezoekers van het plein in de regel zeer coöperatief zijn.

Toch zou hij de medewerkers van zijn bedrijf nu liever inzetten voor ’vitaler’ werk. Zo mogen werknemers met een cruciaal beroep in Haarlem hun auto tot 1 juni gratis stallen in de openbare parkeergarages die Spaarnelanden beheert.

Zondag en maandag, eerste en tweede paasdag, is het Milieuplein in Haarlem gesloten.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.