Julia en Vera West geven vrijdag en zaterdag live schilderles via Facebook voor kinderen (en ouderen)

Dit is wat je nodig hebt om vrijdag of zaterdag mee te kunnen doen.

Dit is wat je nodig hebt om vrijdag of zaterdag mee te kunnen doen.© Publiciteitsfoto

Leontien van Engelen
Haarlem

’Een videoschilderparty via Facebook’. Zo kondigen Vera en Julia West hun initiatief aan om vrijdag en zaterdag semi-live schilderles te gaan geven.

De zussen vormen samen Artwise, een creatief activiteitenbureau voor kinderen in de Waarderpolder.

Vrijdag vanaf 14.00 uur en zaterdag om 10.30 uur kunnen mensen ruim een uur lang kijken naar een - reeds opgenomen - video, waarin kunstenares Vera West laat zien hoe je grachtenpandjes schildert. En het is niet alleen kijken, het is vooral de bedoeling dat er meegedaan wordt. ,,Het is de bedoeling dat mensen tegelijkertijd met Vera mee gaan schilderen’’, zegt Julia.

De schilderles is vooral voor kinderen vanaf 7 jaar ’maar ook volwassenen kunnen meedoen’, meldt ze desgevraagd. ,,Het is ook heel leuk om dit als gezin te doen’’, vult ze aan.

In de video worden door Vera West veel tips gegeven hoe je zelf een kleurrijk schilderij maakt: hoe meng je verf, hoe maak je mooie wolken, hoe suggereer je bakstenen en wanneer is een schilderij echt af?

Julia en Vera West van creatief atelier Artwise.

Julia en Vera West van creatief atelier Artwise.© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker

Zowel Vera als Julia zijn op de tijdstippen dat de video via Facebook te zien is, online om vragen van deelnemers te beantwoorden.

Wie bijvoorbeeld bij het mengen van verf ineens een andere kleur krijgt dan de bedoeling is, kan gelijk vragen wat er mis gaat.

Voor wie geen schilderspullen in huis heeft en ook liever niet naar een hobbywinkel gaat: er zijn kant en klare schilderspakketjes te koop voor 12,50 euro. Daarin zit niet alleen een doek van 30 bij 40 centimeter, maar ook sjablonen, een schilderspaletje, sponsjes, kwasten en - niet geheel onbelangrijk - zeven kleuren acrylverf.

De pakketjes zijn donderdag tussen 11 en 15 uur te koop bij Artwise, Tappersweg 8J in Haarlem en op vrijdagmiddag bij Vera West thuis. Haar adres is op te vragen door even een mailtje te sturen naar info@artwise.nu. Er is geen mogelijkheid om te pinnen.

Alle informatie over het online schilderfestijn is te lezen op www.artwise.nu/grachtenpandjes-schilderen.html. Daar is ook vrijdag en zaterdag de link te vinden naar de video op de Facebookpagina van Artwise.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.