Vrolijke vlaggetjes van kinderen van De Zuidwester sieren Reinaldahuis

Een deel van de 120 kunstwerken die de leerlingen maakten voor de bewoners van het Reinaldahuis.

Haarlem

In het Reinaldahuis hangen steeds meer vlaggenlijnen vol vrolijke kinderkunstwerken. Het is mede te danken aan Senne Rijpkema (11).

De Haarlemse wilde in deze moeilijke tijd graag iets maken en voor anderen betekenen. Met haar moeder Tilly Mekking, werkzaam op basisschool De Zuidwester, bedacht ze dat het misschien goed zou zijn om iets te doen voor de bewoners van het Reinaldahuis, die door de coronacrisis veelal alleen zijn. Kinderen tekeningen en andere kleurige kunstwerken voor hen laten maken, zou dat wat zijn?

Het zorgcentrum in Parkwijk was enthousiast. ,,Geweldig! Echt superleuk’’, reageert Marjolein Dompeling van het Reinaldahuis op het initiatief. Het kreeg al eerder een vlaggenlijn vol tekeningen, die een van de afdelingen opfleurt.

25 meter aan vlaggetjes

Dankzij Senne kwamen daar nog eens drie slingers bij met in totaal liefst 120 vlaggen, allemaal gemaakt door leerlingen van De Zuidwester. Zo veel enthousiasme voor haar initiatief, daar had ook zij niet op gerekend. De drie slingers vol vrolijkheid en steunbetuigingen, bij elkaar een krappe 25 meter lang, zijn inmiddels opgehangen.

Senne Rijpkema.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.