Broodjes en smoothies van Hofje zonder Zorgen voor IC-personeel Spaarne Gasthuis levert ’broodnodige energie’

Rosanne, Eveline en Rick steken de harde werkers op de IC een hart onder de riem.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Een gezonde maaltijd om de IC-verpleegkundigen en -artsen van het Spaarne Gasthuis, locatie Zuid, een hart onder de riem te steken voor hun strijd tijdens de coronacrisis.

Dat idee borrelde donderdag op in het hoofd van Rick May, eigenaar van lunchroom Hofje zonder Zorgen en restaurant Fris in Haarlem. Vrijdagmiddag bezorgde hij voor ongeveer 40 artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van de IC-afdeling een lunch. Het tijdstip, half vijf ’s middags, komt misschien een beetje vreemd over voor een lunch, maar daar heeft hij wel een verklaring voor. ,,Het idee ontstond donderdag en ik ben toen aan het bellen gegaan met het ziekenhuis voor toestemming. Toen die er was moesten we alles nog klaar maken. En het is ook zo dat op de IC-afdeling tussen vijf en half acht gegeten wordt, dus dit is het moment dat we zoveel mogelijk personeel op deze manier in het zonnetje kunnen zetten en te zorgen voor de broodnodige nieuwe energie.’’

Door alle maatregelen die binnen en buiten het ziekenhuis gelden in verband met het coronavirus, was er uiteraard geen sprake van dat de broodjes ter plaatse geserveerd kon worden. Heel begrijpelijk, aldus May. Hij en medewerkers Rosanne en Eveline leverden de broodjes en smoothies in de hal van het Spaarne Gasthuis af waarna ze door personeel van het ziekenhuis op de IC-afdeling afgeleverd werden.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.