Provincie naar rechter om extra uitweg Circuit Zandvoort

Richard Stekelenburg
Zandvoort

De provincie Noord-Holland stapt naar de bestuursrechter om een vergunning van tafel te krijgen die de gemeente Zandvoort heeft verleend aan het Circuit.

De vergunning betreft de in- en uitrit van het Circuit die uitkomt op de Boulevard Barnaart (onderdeel van de N200), die hiermee aanzienlijk intensiever gebruikt kan gaan worden dan nu het geval is. Dat brengt afslaand autoverkeer met zich mee, dat volgens de provincie onveilige situaties zal gaan opleveren.

Eerder al gaf de provincie een negatief advies over de vergunningaanvraag. Nu de gemeente die toch heeft verleend, zonder de adviezen over verkeersveiligheid op wezenlijke punten op te volgen, stapt de provincie naar de bestuursrechter.

De provincie maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid van met name fietsers als de weg dagelijks gebruikt gaat worden. Afslaand verkeer kruist hier het fietspad. Afslaand verkeer zal ook te de busbaan over moeten.

De provincie wil dat het gebruik van deze toegang tot het Circuit zo veel mogelijk beperkt blijft tot hulpdiensten. Om die goeie toegang te verlenen ging de provincie ook akkoord met verbeteringen van deze weg.

De gemeenteraad van Zandvoort gaf eind oktober groen licht voor een versnelde procedure om de extra toegangsweg aan te kunnen leggen. Dat was nodig om de komst van de Formule 1 in mei mogelijk te maken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.