Premium

Column: Ineens verandert een collega in de Hulk

Column: Ineens verandert een collega in de Hulk

De redactie van deze krant werkt nu al een paar weken vanuit huis. En dat is raar. Of beter gezegd, het vóelt raar. Want een journalist heeft ernstig de behoefte om erop uit te gaan. Mensen op locatie te interviewen, zaken met eigen ogen zien, voor er een artikel over wordt geschreven. Nu worden veel interviews telefonisch afgenomen en ook dat is vreemd. Natuurlijk kun je ook facetimen - bellen met beeld - maar het blijft toch een soort surrogaatcontact.

Ook de dagelijkse redactievergadering doen we uit pure noodzaak via beeldbellen. In plaats van met elkaar om de grote vergadertafel aan te schuiven om de krant van deze ochtend en vooral de plannen voor morgen te bespreken, kruipen we nu allemaal voor ons beeldscherm om via een videoverbinding met elkaar te praten. Het heeft ook wel iets. Je krijgt een beeld van hoe de collega’s er thuis bij zitten.

Hoor je wel eens over bedrijven waar mensen nog in ochtendjas en de laatste happen muesli naar binnen werkend een vergadering bijwonen, bij ons is iedereen keurig gekleed en heeft - over het algemeen - het ontbijt al achter de kiezen. Een enkeling holt nog even uit beeld om op de valreep een kop koffie of thee te tappen.

Het levert ook hilarische momenten op als ineens een wel heel jonge redacteur in de dop voor de camera verschijnt, als iemand vergeet de microfoon aan of juist uit te zetten of als een collega wat zit te spelen met de instellingen waardoor hij ineens verandert in een soort Hulk.

Het geeft de broodnodige ontspanning, maar wat mij betreft kunnen we niet snel genoeg weer ouderwets met elkaar om tafel zitten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.