Premium

Stichting Welzijn Velsen opent meldpunt voor mensen met praktische problemen door coronacrisis

Stichting Welzijn Velsen opent meldpunt voor mensen met praktische problemen door coronacrisis
Ouderen kunnen bij het meldpunt terecht voor hulp bij praktische problemen.
IJmuiden

Samen koken of samen muziek maken zit er de komende tijd niet in voor senioren en dat geldt ook voor andere groepsactiviteiten die zijn afgelast. Voor de inwoners die door het coronavirus in de knel komen, heeft de Stichting Welzijn Velsen nu een meldpunt geopend.

Buurthuizen zijn gesloten en dat geldt ook voor alle groepsactiviteiten. ,,Heel veel van onze activiteiten, gericht op mensen in kwetsbare posities kunnen niet doorgaan’’, zegt woordvoerder Waldo Bouwman van de Stichting Welzijn Velsen.

Dat geldt ook voor een activiteit als Wonen Plus Velsen. Hierbij komen vrijwilligers langs bij ouderen voor allerlei klusjes. ,,Dat kan gaan om het ophangen van een lamp, een klusje in de tuin of het helpen bij het doen van belastingaangifte. Ook kunnen de vrijwilligers zien hoe het met de mensen gaat.’’

Volgens de stichting hebben de maatregelen tegen het coronavirus grote sociale gevolgen voor eenzame en kwetsbare Nederlanders. Mensen komen in de problemen doordat ze geen boodschappen kunnen doen, geen eten kunnen bereiden of geen contact meer met de buitenwereld hebben.

Voor vragen over allerlei praktische problemen heeft de stichting nu een meldpunt geopend. Dit is te bereiken op: 0255-726114 of meldpunt@welzijnvelsen.nl ,,Als mensen met een probleem komen, kijken we wat we kunnen doen’’, zegt Bouwman. ,,We hebben al iemand gehad die geen boodschappen meer in huis had en die om hulp vroeg. Maar het is ook bedoeld voor mensen die zich eenzaam voelen.’’

Bouwman benadrukt dat het meldpunt geen noodnummer is. Voor vragen op het gebied van geldzaken, wonen en gezondheid kunnen de inwoners bij het Sociaal wijkteam Velsen terecht (088-8876970).

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.