Premium

Inbrekers bij Sportcentrum Nieuw-Vennep willen alleen maar trainen [video]

Inbrekers bij Sportcentrum Nieuw-Vennep willen alleen maar trainen [video]
Nieuw-Vennep

Twee mannen met bedekte gezichten die aan de buitenkant van het pand op slinkse wijze het alarmsysteem omzeilen. Net zo behendig weten ze de deur te openen om toegang te krijgen tot Sportcentrum Nieuw-Vennep. Maar in plaats van de boel leeg te roven, zijn ze om een heel andere reden naar de fitnesszaal aan de Kopsstraat gekomen: ze willen trainen! Het is allemaal te zien op een hilarisch filmpje dat door de sportschool op Facebook is gezet.

In de video van anderhalve minuut is te zien hoe euforisch de inbrekers zijn als ze zich eindelijk weer kunnen uitleven op de dumbbells en stootzak. Op de woeste klanken van het nummer Hungry van Rob Bailey laven ze zich aan het ijzer. Na de training storten ze zich op het proteïnerijke voedingssupplement Delicious Whey als een drugsverslaafde op een berg cocaïne.

De bedenker van het filmpje is Yordi Voerman, locatiemanager van de sportschool. Hij is ook een van de twee ’inbrekers’, de andere is Wilco Veerman. Die functioneert tevens als cameraman en is fitnessinstructeur in opleiding bij de sportschool. De video oogt professioneel, maar is door Voerman en Veerman binnen vijf uurtjes in elkaar gedraaid. „Gewoon met een GoPro en het windowsprogramma Movie Maker.”

Inbrekers bij Sportcentrum Nieuw-Vennep willen alleen maar trainen [video]

Het filmpje staat sinds woensdagavond online. „We krijgen alleen maar positieve reacties”, zegt Voerman. „Dat valt ons honderd procent mee, want we vreesden dat sommige mensen minder enthousiast zouden zijn. Het is toch heel erg over the top, heel erg overdreven. Toen we eenmaal bezig waren, werd het steeds gekker. We vonden juist dat dat in deze periode moest kunnen.”

Bij Sportcentrum Nieuw-Vennep doen ze in deze periode veel met filmpjes, om de klanten online zo goed en zoveel mogelijk te laten bewegen. Maar het is volgens Voerman lastig om het hoofd boven water te houden. „Het is vooral een heel onzekere periode, omdat we niet weten hoe lang het gaat duren. Als het nog vier maanden doorgaat, dan zijn we de sjaak. Dat zou doodzonde zijn, want we hebben dit bedrijf drie jaar geleden uit een faillissement gehaald en het loopt tot nu toe hartstikke goed.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.