Premium

Trainer Barry Tjeertes verlengt zijn contract bij Olympia Haarlem tot het seizoen 2023/2024

Trainer Barry Tjeertes verlengt zijn contract bij Olympia Haarlem tot het seizoen 2023/2024
Barry Tjeertes ziet potentie bij Olympia.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Het contract van hoofdtrainer Barry Tjeertes loopt nog een seizoen door, toch is de verbintenis tussen Olympia Haarlem en de jonge hoofdtrainer opengebroken tot het seizoen 2023/2024.

Toen Tjeertes twee jaar terug bij de club kwam, had Olympia geen eerste elftal. Het doel was om weer een elftal op de been te krijgen dat respect zou krijgen vanuit de regio. Dat is meer dan gelukt. In zijn eerste seizoen promoveerde Tjeertes vanuit de vierde klasse zaterdag en kwam de club in het nieuws met verrassende transfers van de spelers Janyro Purperhart en Joey Salden naar profclubs in respectievelijk Letland en Noorwegen.

Op dit moment staat Olympia met een ruime voorsprong bovenaan in de derde klasse. Of de competitie nog uitgespeeld gaat worden is door de coronacrisis zeer onzeker geworden. ,,Of we promoveren of dat de volledige competitie opnieuw wordt gespeeld is totaal niet duidelijk. Dat heeft geen invloed gehad op mijn beslissing om bij te tekenen. Ik ben een ambitieuze trainer en ik denk dat er veel rek in deze club zit”, aldus Tjeertes.

,,Ogür Kaya maakt deze zomer een stap naar een hoger niveau, maar de rest van de selectie heeft uitgesproken te willen blijven”, vertelt de 29-jarige trainer. ,,Bovendien komt oud-profvoetballer Edo Knol over van Rijnsburgse Boys en Max Ossendrijver van Roda ’23. Als we volgend seizoen in de tweede klasse spelen, denk ik dat we heel erg goed mee kunnen draaien.”

Toen Tjeertes bij Olympia begon was de ambitie om een stabiele tweedeklasser te worden. De hoofdtrainer denkt inmiddels dat er nog meer mogelijk is. ,,Olympia heeft zijn zaken goed voor elkaar met een goede accommodatie en serieuze videoanalyse. Op termijn moet de ambitie wat mij betreft dus zijn om een stabiele eersteklasser te worden.”

Tjeertes is momenteel ook assistent-trainer bij derdedivisionist OFC. Of hij daar ook volgend seizoen actief is, weet hij naar eigen zeggen nog niet. ,,Ik vind het een zware combinatie om bij twee clubs tegelijk actief te zijn. Op vrijdag zit je vol spanning voor de wedstrijd van Olympia, zaterdag een wedstrijd en dan zondag meteen weer.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen