Premium

Thuiswerken door corona: Alweer een koekje naar binnen, waar is mijn discipline gebleven?

Thuiswerken door corona: Alweer een koekje naar binnen, waar is mijn discipline gebleven?

Te midden van vier puberkinderen, zijn vrouw en twee katten werkt verslaggever Koen van Eijk vanuit huis. Zijn bureau is een campingtafel in de slaapkamer. De komende tijd deelt hij in deze krant zijn ervaringen.

Hoeveel kilo dikker zou de Nederlandse bevolking in totaal uit de coronacrisis tevoorschijn komen? Dat vroeg ik me gisteren af, nadat ik mijn derde digestivekoekje-met-chocoladelaagje naar binnen had gewerkt.

Gemiddeld 5 kilo per persoon erbij? Dan is Nederland straks na 1 juni, of 1 juli, of 1 augustus - wie zal het zeggen? – 85 miljoen kilo aangekomen. Ja, er dwarrelen in deze verwarrende tijden soms rare gedachten mijn hoofd binnen.

Ik kwam erop omdat mijn riem een gaatje terug moest. Ik heb enige tijd die strakke riem geprobeerd te negeren, maar nu zit-ie toch beter. De sportschool waar ik normaal gesproken drie keer per week naartoe ga, is gesloten. Mijn trainer heeft me een schema opgestuurd. Ik kan me er niet toe zetten. Mijn vrouw en dochters doen ’s ochtends een workout via de app en ik heb ook meegedaan, maar intussen heb ik me al weer vele malen afgemeld.

Vroeger, in het tijdperk vóór corona, dat al zo lang geleden lijkt, maakte ik altijd een gezond lunchpakketje, bestaande uit slechts drie boterhammen en verder bakjes groente en veel fruit. Dat was mijn dagrantsoen, meer nam ik niet.

Intussen bak ik tosti’s (met Zaanse of Franse mayo - net waar ik zin in heb) en graai ik regelmatig in de bak paaseitjes. Een digestive met chocola past er ook altijd nog wel bij. Ik ben mijn zelfdiscipline volledig kwijt.

Van premier Rutte mogen we nog best een ommetje maken, maar ik merk dat ik dat al niet meer doe. Snel naar de supermarkt een zak chips halen, dat wel. Als mijn vrouw en ik vinden dat het weer zo’n zware dag was, met het coachen en begeleiden van pubers tussen het werken door, vinden we dat we daar recht op hebben. Ook al zo’n rare gedachtekronkel. Maar wat doe je ertegen? Nou ja, de riem een gaatje terug.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.