Premium

Wifi is nu een levensader

Wifi is nu een levensader

Nu een groot deel van Nederland door de coronacrisis aan het thuiswerken is, op afstand onderwijs volgt, of zich noodgedwongen overgeeft aan Netflixen of gamen, mag het duidelijk zijn dat het gelukkig goed gesteld is met onze digitale snelwegen.

De bandbreedtes die ons huis binnenkomen zijn meestal toereikend, maar in huis kan het weleens vechten zijn om de ruimte met de beste snelheid. Met name muren en vloeren van gewapend beton zijn nou niet bepaalde de beste ’doorlaters’ van een wifi-signaal.

Dankzij de Powerline-technologie van het Duitse Devolo heb je daar geen last meer van en is elke ruimte met een stopcontact te voorzien van draadloos of bedraad netwerk met internetconnectie.

Devolo heeft verschillende smaken in de aanbieding. Van het hoger geprijsde ’Magic 2 Lan’ met snelheden tot 2400 Mbps tot ’Magic 1 WiFi’ met kleine eenvoudige en onopvallende adapters die ook wat vriendelijker geprijsd zijn.

De installatie van die Magic 1 is een fluitje van een cent. Een grote adapter brengt het netwerk over naar het elektriciteitsnet en de twee kleine adapters hoeven simpelweg in het gekozen stopcontact gestoken te worden en zijn snel met elkaar verbonden. Heb je bekabelde apparatuur, dan zit er één aansluiting op elke mini-adapter.

Aangezien de adapter voor de beste snelheid direct in de muur moet verlies je wel één stroomaansluiting, maar surft daarentegen stabiel met optimale snelheid en dat is zeker in deze zorgelijke tijden veel waard.

Lenno van Dekken

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.