Premium

Autobrand in Leidsebuurt Haarlem waarschijnlijk met opzet

Autobrand in Leidsebuurt Haarlem waarschijnlijk met opzet
Brandweerlieden blussen het vuur in de Boterstraat.
© Foto Michel van Bergen
Haarlem

De autobrand die in de nacht van dinsdag op woensdag woedde in de Haarlemse Boterstraat lijkt het gevolg van een aanslag. De betreffende Volkswagen Golf is twee keer eerder het mikpunt geweest van vernielingen.

Een politiewoordvoerder bevestigt dat beide keren de banden van het voertuig zijn lekgestoken.

De brand in de Leidsebuurt werd een half uur na middernacht ontdekt. Hoewel de brandweer vanaf de kazerne aan de Zijlweg snel ter plaatse was, kon de wagen niet meer worden gered.

De auto is woensdag aan het begin van de middag weggesleept. Rechercheurs hadden eerder uitgebreid forensisch onderzoek gedaan naar de Golf. Een definitief resultaat is nog niet bekend, maar een zegsman van de politie laat weten dat het ’meer dan vermoedelijk om brandstichting’ gaat.

De auto stond geparkeerd voor een huis, dat ook schade opliep door de brand. Zo sneuvelde het ruit van de woonkamer aan de voorkant van de woning. De bewoner is niet de eigenaar van de wagen. Hij is logischerwijs flink ontdaan door de vlammenzee op anderhalf meter afstand van zijn huis. Hij woont met zijn vrouw en drie kleine kinderen in de woning. Een struik die tegen de gevel stond, heeft ook vlam gevat. Daardoor had het vuur kunnen overslaan naar de woning.

De eigenaar van de auto woont om de hoek in de Eendrachtstraat. De politie is nog volop bezig met het onderzoek. Daarbij wordt nadrukkelijk een beroep gedaan op buurtbewoners. Degenen die zijn aangesloten op Burgernet, het samenwerkingsnetwerk van politie, gemeenten en burgers, hebben een mailtje ontvangen met de vraag of ze iets verdachts hebben gezien rond het tijdstip van de brand. ,,Je moet het zien als een digitaal buurtonderzoek’’, laat een politiewoordvoerder weten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.