Premium

Do Sprengers verwacht nog wel te softballen dit seizoen: ’het is wachten op het einde van een hele rare film’

1/2
Haarlem

Softbalster Dominique ’Do’ Sprengers van Sparks verwacht dat er in 2020 in competitieverband nog wel gesoftbald gaat worden. Maar meer dan een halve competitie zit er volgens de 24-jarige Haarlemse niet in.

Wat voor baan heb je?

„Ik werk op een sportschool in Hoofddorp. Maar nu dus even niet want alles is gesloten. Ik heb geen idee wat en wanneer er iets van mij wordt verwacht. Misschien online de leden aan het werk zetten om fit te blijven? Ik hoor het wel. Ik laat mij verrassen.”

Hoe blijf je zélf fit?

„Door te blijven doen waar ik al de hele winter mee bezig ben geweest: met mijn personal trainer Stiven Al wekelijks werken aan mijn herstel na mijn zware schouderoperatie van 13 april 2017. Want ik ben nog steeds niet waar ik voor de operatie was. Sinds de corona-crisis doen wij de oefeningen niet meer in een ruimte in een Haarlemse fysiopraktijk, maar buiten op een pleintje in Hoofddorp voor Stivens huis. Voorlopig doen we dat twee keer in de week. Maar ik wil het uitbreiden naar drie keer omdat het softballen is weggevallen. De oefeningen staan voor het grootste gedeelte in het teken van het opbouwen van de spieren en in mindere mate van het werken aan mijn conditie. Want het kweken van spieren in mijn schouders, mijn armen en mijn benen is voor mij nu het belangrijkste. Als ik weer helemaal hersteld ben, ga ik niet meer pitchen.Ik heb in mijn rechterschouder zo’n beetje alles afgescheurd wat er zat. Ik focus mij nu volledig op het derde honk. Een erge leuke positie. En misschien dat ik nog eens ga catchen.”

Sinds wanneer nam jij het corona-gevaar serieus?

„Vanaf de eerste berichten die half februari uit Noord-Italië kwamen. Toen ik daarvan hoorde heb ik direct contact gezocht met Sparks om te melden dat ik niet mee zou gaan met de trip naar Italië in maart. Die werd uiteindelijk afgeblazen. Het kan best zijn dat ik van de spelersgroep de eerste was die zich écht zorgen maakte. Omdat ik iemand ben die er niet van houdt om de problemen op te zoeken. Toen niet en nu niet.”

Carnaval gevierd?

„Nee. Maar dat was eerlijk gezegd vooral een kwestie van geluk. Ik zou dit jaar voor het eerst in mijn leven een dagje naar het Brabantse carnaval gaan. Maar toen dat gelijk viel met een familiedag heb ik voor mijn neven en nichten gekozen. Gelukkig maar.”

Ben jij een hamsteraar?

„Nee. Mijn moeder werkt in een supermarkt. Zij heeft dat massale inslaan met grote verbazing gadegeslagen.”

Draait het in Nederland nog uit op een ’total lockdown’?

„Ik denk het wel. Als je het afgelopen weekeinde die beelden zag van al die dagjesmensen op het strand en op de boulevards. Daar begrijp ik niets van. Zo stom. Ik ga al wekenlang groepen en groepjes uit de weg.”

Is er veel contact met je teamgenoten?

„We hebben een groepsapp. Daar gaat het vooral over belangrijke zaken. We hebben het bijvoorbeeld over wat we allemaal nog wél kunnen doen. En dat we van die dingen moeten genieten. Net zo lang tot er een einde is gekomen aan die hele rare film.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen