Premium

Weekmarkten Velsen kunnen ook na nieuwe maatregelen kabinet doorgaan

Weekmarkten Velsen kunnen ook na nieuwe maatregelen kabinet doorgaan
De groentenkraam van Scholten op de markt van IJmuiden.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
IJmuiden

Kleine weekmarkten, zoals de markten die in de verschillende kernen van de gemeente Velsen worden gehouden, kunnen vooralsnog gewoon doorgaan. Dat is besloten in het bestuurlijk overleg van de Veiligheidsregio Kennemerland.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Velsen zijn markten onderdeel van de voedselketen, net als de supermarkten. ,,Over de inrichting maken we afspraken zodat ook hier voldoende afstand gewaarborgd is.’’

Dinsdag liet burgemeester Frank Dales weten dat de markten wat hem betreft open konden blijven mits er aan een aantal critera worden voldaan. ,,In Velsen hebben we vier weekmarkten. Ik heb complimenen voor de wijze waarop marktmeester, marktkooplui en het publiek omgaan met de richtlijnen om afstand van elkaar te houden.’’

Volgens Dales zullen de kramen op de markt wel verder uit elkaar komen te taan. Ook moeten de kooplui er op letten dat er nit te veel publiek voor hun kramen staat.

Burgemeester Remkes van Den Haag heeft woensdag de Haagse markt gesloten omdat het er te druk was gezien de risico’s van het coronavirus. Mogelijk gaat de markt vrijdag wel weer open voor de verkoop van uitsluitend levensmiddelen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.