Premium

Plan Badhoevedorpse wijk Schuilhoeve aangepast

Plan Badhoevedorpse wijk Schuilhoeve aangepast
Het stedenbouwkundig ontwerp voor de wijk Schuilhoeve
© gemeente haarlemmermeer
Badhoevedorp

Met een aanpassing van bestemmingsplan Schuilhoeve in Badhoevedorp hoopt Haarlemmermeer dat de Raad van State dit voorjaar alsnog met het plan zal instemmen.

Er wordt met de aanpassing tegemoet gekomen aan in elk geval twee bezwaren die luchtvaartmaatschappij KLM heeft ingediend tegen Schuilhoeve, denkt de gemeente. Men gaat er niet van uit dat KLM het beroep bij de Raad van State zal intrekken, omdat er ook bezwaren op andere onderdelen zijn ingediend. Kennelijk gaat de gemeente ervan uit op die punten in het gelijk te worden gesteld.

In het gebied Schuilhoeve, waar nu nog de sportclubs Pancratius en SC Badhoevedorp zijn te vinden, moeten een kleine duizend woningen komen. KLM heeft daar bezwaar tegen omdat de zeshonderd woningen die bij de Schipholweg moeten komen, onvoldoende zouden zijn ’ingepakt’ om de bewoners geen last te laten hebben van het proefdraaien van vliegtuigen op Schiphol, een paar honderd meter verderop.

Dat wil Haarlemmermeer met maatregelen ondervangen zoals stenen spouwmuren, mechanische ventilatie zonder roosters in de gevels, massieve houten kozijnen met dubbel glas en dakconstructies van dik beton.

Haarlemmermeer wil met de opbrengst van onder andere Schuilhoeve haar deel betalen van de omlegging van de A9. Er moet nog 90 miljoen euro op tafel komen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.