#Durftevragen: Hoe blijft het leuk in huis nu we beiden thuis werken?

In #Durftevragen delen lezers van Vrij hun problemen en dilemma’s. Wil je reageren op het verhaal of jouw dilemma (anoniem) delen met #durftevragen? dtv@mediahuis.nl

Nanette (42) is het thuiswerken nu al helemaal zat. „Ik word gek van mijn partner Sander. Niet eerder zaten we zo op elkaars lip. Ik erger me vreselijk aan hem. Ik voel me gewoon opgehokt. Wie heeft er tips?”

Ze licht toe: „Sander en ik wonen nu zo’n twee jaar samen. Er zijn gelukkig geen kinderen in het spel, want dan hadden we een nog groter probleem gehad. Ik moet er echt niet aan denken dat hier ook nog kinderen in huis zouden rondlopen. Sander vreet al genoeg energie.”

„We bewonen tijdelijk een driekamerappartement, omdat ons huis is verkocht en ons nieuwe onderkomen nog gebouwd wordt. Ik ben nogal vrijgevochten van aard en vind het heel moeilijk om me te richten op anderen. Vandaar dat ik ook nooit wilde samenwonen. Toch ben ik uiteindelijk gezwicht voor de charmes van Sander, ook omdat hij me al die jaren dat we elkaar al kennen nooit geclaimd of beknot heeft. Over een maand of drie wordt ons nieuwe huis opgeleverd, een villa aan het water. Met genoeg ruimte voor alle dingen die we fijn vinden om te doen. Nu is dat anders en dat maakt me wanhopig. Van ’s ochtends tot ’s avonds zitten we op elkaars lip. Er is geen ontkomen aan. Niets ontgaat Sander. En alles weet hij beter. Als ik ’s ochtends een kop koffie drink op mijn nuchtere maag, krijg ik te horen hoe ongezond dat is. Als ik een pak yoghurt uit de koelkast haal, laat ik de deur van de koelkast te lang openstaan. En zo gaat dat maar door.”

De bemoeizucht is niet het enige probleem: „Die man maakt ook zoveel geluid. Zodra hij opstaat begint hij te fluiten en dat houdt niet op. Als hij dan even niet fluit, produceert hij andere geluiden. Niemand niest harder dan Sander en niemand ruimt met meer kabaal op dan Sander. Of hij gaat stofzuigen, terwijl ik me moet concentreren. Om knetter van te worden.”

En dan is er gedoe over de werkplek. „We hebben een woonkamer met open keuken, een slaapkamer waar slechts ons bed in past en een rommelkamer die helemaal volgestouwd is met dozen en meubelstukken. Sander vindt dat ik gewoon gezellig bij hem aan de eettafel kan komen zitten. De eerste dag dat ik dat deed, zat hij gezellig mee te kijken naar de video met instructies die mijn chef me had gemaild. ’Hallo, dit is mijn werk’, zei ik. Waarop hij bozig wegliep. De volgende dag ben ik met mijn laptop op bed gaan zitten maar dat werkte ook niet ideaal. Verder word ik om de haverklap door Sander gestoord met de vraag ’Gaat het nog, lieverd’. Dat we 24/7 samen zijn heeft ook tot gevolg dat Sander denkt dat ik ook elke seconde beschikbaar ben. Dus vraagt hij telkens aandacht van me. ’Nanette, kijk eens wat ik heb bedacht.’ Of: ’Moet je horen wat ze nu weer zeggen’. Mijn geduld begint op te raken. Ik ben bang dat ik vandaag of morgen compleet uit mijn plaat ga. Dat verdient Sander niet, want het is een schat van een vent.”

dtv28maart.pdf

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.