Premium

Een Beverwijkse fietsenzaak die voor winkels en restaurants in Beverwijk een bezorgdienst aanbiedt. Ondernemers kunnen dergelijke diensten aanbieden en vragen via het platform beverwijklevert.nl

Een Beverwijkse fietsenzaak die voor winkels en restaurants in Beverwijk een bezorgdienst aanbiedt. Ondernemers kunnen dergelijke diensten aanbieden en vragen via het platform beverwijklevert.nl
IJmond

Bij ondernemend IJmond ontstaan momenteel tal van ideeën om het hoofd boven water te houden vanwege het coronavirus.

In Beverwijk bij voorbeeld hebben de winkeliers van het centrum, vertegenwoordigd in LEV (Lekker, Eigenwijs en Verrassend) een platform in het leven geroepen: BeverwijkLevert.nl. Deze site is vooral bedoeld om aanbod en vraag te matchen, een soort Marktplaats dus. ,,Uiteraard kunnen de winkeliers van onder andere de Wijkerbaan en de Plantage zich aansluiten”, stelt de organisatie. ,,Zou het niet prachtig zijn als een fietsenwinkel uit Beverwijk zijn fietsen uitleent aan de pizza-bezorgzaak zodat inwoners hun pizza’s kunen blijven bestellen?”, aldus de initiatiefnemers.

,,Of een bewoner van onze gemeente stelt zich samen met de buurman beschikbaar om de rozen van de bloemist met de bus van de sportzaak rond te brengen.”

Want de middenstand in Beverwijk is vergelijkbaar met het landelijk beeld: klanten blijven weg of opdrachten worden geannuleerd. Restaurants en foodwinkels daarentegen hebben het razend druk met het rondbrengen van maaltijden.

Ze kunnen de vraag haast niet aan. Fietsenzaken hebben al aangeboden om tweewielers ter beschikking te stellen. Personeel van een schoenenzaak, die de hele dag door de stilte weinig werk heeft te verzetten, springt op die fiets om te helpen. De juwelier haalt klokken op die stuk zijn met de auto van de eigenaar van de sportschool, die zijn deuren toch dicht moet houden. De lijst is bijna oneindig.

Spinningbikes

En dezelfde sportschooleigenaar verhuurt zijn spinningbikes aan mensen die vanuit de huiskamer online een training te volgen.

De site is sinds dinsdag in de lucht. De eerste post is van een fietsenzaak die voor winkels en restaurants in Beverwijk een bezorgdienst aanbiedt. ’Waarbij we gebruik maken van onze beschikbare fietsen’.

In de gemeente Velsen is een ander initiatief ontstaan. Om de ondernemers een steuntje in de rug te geven heeft Het zijn zware tijden voor de horeca en de middenstand. Om de ondernemers een steuntje in de rug te geven hebben citymarketing Velsen en de gemeente de campagne ’Ik koop lokaal’ bedacht. Zo is er onder meer een online bezorgplatform in het leven geroepen van winkeliers en restaurants die ook thuis bezorgen.

Meer nieuws uit Kennemerland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.