Streep door dertigste editie van Haarlemse Honkbalweek: ’We begrijpen dat dit een teleurstelling is voor iedereen die het honkbal een warm hart toedraagt’

Streep door dertigste editie van Haarlemse Honkbalweek: ’We begrijpen dat dit een teleurstelling is voor iedereen die het honkbal een warm hart toedraagt’
Haarlem

De Haarlemse Honkbalweek is geannuleerd. De organisatie acht dat het vanwege de huidige coronacrisis niet verantwoord is om het evenement van 26 juni tot 5 juli te laten plaatsvinden.

Dat stelt het bestuur op zijn website: ,,Het bestuur van de HWH is zich bewust van haar verantwoordelijkheid en heeft daarom besloten dat de Honkbalweek Haarlem in 2020 niet door zal gaan. Alle voorbereidingen zijn per direct gestaakt.”

Het bestuur zegt het besluit te betreuren: ,,We begrijpen dat dit – net als voor ons – een teleurstelling is voor iedereen die het honkbal een warm hart toedraagt. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat er op dit moment belangrijkere zaken aan de orde zijn. Gezondheid en veiligheid hebben de hoogste prioriteit.”

De Honkbalweek wordt niet verplaatst naar 2021. De volgende editie zal in 2022 zijn. Eerder werd al duidelijk dat het toernooi met vijf in plaats van zes landen zou worden gespeeld. Een collegeteam uit de Verenigde Staten zegden op het laatste moment af nadat er een lokaal reisverbod werd ingevoerd naar aanleiding van de coronacrisis. Nederland, Cuba, titelverdediger Japan, Duitsland en Taiwan zouden meedoen.

„Het is natuurlijk vreselijk jammer, maar de honkbalweek moet een feestje zijn”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen