Premium

Dorpsraad: Dubbeldorp Lisse-Lisserbroek heeft een rondweg nodig

Dorpsraad: Dubbeldorp Lisse-Lisserbroek heeft een rondweg nodig
De Lisserbrug.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Lisserbroek

Met alleen de N207 gaat dubbeldorp Lisse-Lisserbroek het niet redden. Er is een ook aan de zuidkant van het dorp een weg nodig om zo een rondweg te maken, stelt de dorpsraad van Lisserbroek.

De Keukenhofdrukte is er al, maar er komen vooral nog duizenden woningen bij in Lisserbroek, Lisse en de rest van de Bollenstreek. De Lisserbrug over de Ringvaart is al overbelast. Nu de Duinpolderweg (tussen Bollenstreek en A4) vooralsnog niet doorgaat, blijft de N207 over voor de bereikbaarheid van het dubbeldorp. ,,Het is nu al een veel gebruikte verbinding. Steeds meer verkeer rijdt over deze weg tussen de A4 en de Bollenstreek. De weg is hard nodig voor de ontsluiting van de toekomstige nieuwbouw in Nieuw-Vennep West en in Lisserbroek. En het zou een alternatief zijn voor de Duinpolderweg en voor de Poelweg. De vraag is, bij wijze van spreken: Wordt de N207 een zes- of een achtbaansweg?’’

,,Voor Lisserbroek is er voor gekozen om het motoriseerde verkeer nu en in de toekomst buiten het dorp om te leiden. Daarbij is een doorgaande weg langs de Nieuwerkerkertocht (achter De Olmenhorst en achter de Pieperboer aan het Turfspoor) de oplossing. Het is onderdeel van de ring of ruit in het dubbeldorp met Lisse. Dat vraagt een nieuwe brug aan de zuidzijde, dat kan de Poelweg zijn of een vergelijkbare oeververbinding. Aan de noordzijde sluit de ring of ruit aan op de N207. Zo houden we het doorgaande verkeer uit het nieuwe dorpshart’’, stelt de dorpsraad.

Maar de circa zesduizend woningen die in Nieuw-Vennep West komen zijn behalve op de N205 (Drie Merenweg) ook aangewezen op de N207. Een alternatief voor de Duinpolderweg is de route N205-N207. De dorpsraad vraagt zich af of de N207 dat allemaal wel aan kan en denkt eigenlijk van niet.

,,Het is nu aan de overheid om een knoop door te hakken over de N207, daarna kan de bouw van nieuwe woningen starten’’, aldus de dorpsraad van Lisserbroek.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.