Premium

’Het is natuurlijk vreselijk jammer, maar de honkbalweek moet een feestje zijn en dat is dit jaar helaas niet mogelijk’

’Het is natuurlijk vreselijk jammer, maar de honkbalweek moet een feestje zijn en dat is dit jaar helaas niet mogelijk’
Geen Honkbalweek-feestjes op de tribune dit jaar in Haarlem.
© Archieffoto United Photos
Haarlem

De dertigste editie van de Honkbalweek Haarlem (26 juni tot en met 5 juli) gaat niet door. De onzekerheden ten gevolge van de uitbraak van het coronavirus blijven bestaan en de situatie verandert nog steeds bijna dagelijks, waardoor het organisatiecomité heeft besloten om voor de editie 2020 de stekker er uit te trekken.

Guus van Dee, voorzitter van het organisatiecomité, ziet geen andere oplossing dan het toernooi met twee jaar uit te stellen. Volgend jaar is geen optie door het World Port Tournament in Rotterdam. „Het is natuurlijk vreselijk jammer, maar de honkbalweek moet een feestje zijn en dat is dit jaar helaas niet mogelijk. Nog langer wachten met een ’go or no go’ lost naar onze mening niets op. Gelukkig is het toernooi wel uit te stellen. De zekerheid dat we in principe rond dezelfde periode in 2022 wel kunnen organiseren is behoorlijk groot”, aldus Van Dee.

Beperkt

„De komst van de teams uit Cuba, Taiwan, Japan, Duitsland was ook erg onzeker geworden. Er kan zomaar een uitreisverbod in die landen of een inreisverbod op Schiphol worden afgekondigd. Annuleren gaat ons dan veel geld kosten aan vliegtickets en hotelkamers. Het zou tevens onduidelijk zijn wat voor team Nederland op de been zou kunnen brengen, het OKT is immers vervallen. Door nu duidelijkheid te geven houden we de financiële schade voor ons beperkt tot wat voorbereidingskosten en die kunnen we betalen”, zegt Van Dee.

Door nu het besluit te nemen voorkomt de organisatie een groot financieel debacle. „We zijn trouwens heel blij dat de contracten met de grotere sponsoren probleemloos doorgeschoven kunnen worden naar 2022. We vinden het ook niet ethisch om in deze fase op zoek te gaan naar nieuwe sponsoren bij bedrijven die gewikkeld zijn in een strijd om te kunnen overleven.”

Door het wegvallen van het evenement is het ook niet nodig om een tijdelijke camping op het binnenterrein van de ijsbaan in te richten. De gemeente Haarlem had het organisatiecomité al een vergunning verleend tot het inrichten van die tijdelijke camping. Ook zou daarvoor het grasveldje tussen de ijsbaan en de CIOS-hal worden gebruikt. Er was plaats voor vijf campers en veertig tenten. „Het is jammer dat we dit experiment met een tijdelijke camping nu ook niet door kunnen laten gaan”, sluit Van Dee af.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen